جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نظام تربیتی سهم بسزایی در تحولات هویتی داشته‌ و ارزش‌ها و مطالباتی برای نسل جوان، به ویژه دختران به وجود آورده‌ که محصول تسلط گفتمان فردگرایانه و در تعارض با آموزه‌های دینی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام محمدرضا زیبایی‌نژاد در نشستی با جمعی از دانشجویان دوره دکتری که با هدف آشنائی با مهم‌ترین مسائل در حوزه زن و خانواده دردفتر مطالعات و تحقیقات زنان، درقم برگزار شد، ضمن برشمردن برخی از مسائل اجتماعی زنان، گفت: تحول در هویت جنسی از مهم‌ترین تحولات در سده اخیر است که با تحول در الگوی مشارکت اجتماعی در فضای زنان، تحول در نقش‌های خانوادگی و تحول در اخلاق جنسی رابطه تنگاتنگی دارد.

وی افزود: در این زمینه نظام تربیت رسمی و غیر رسمی سهم بسزایی در تحولات هویتی داشته‌اند و ارزش‌ها و مطالباتی برای نسل جوان، به ویژه دختران به وجود آورده‌اند که محصول تسلط گفتمان فردگرایانه و در تعارض با آموزه‌های دینی است.

مسئول دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، مهم‌ترین تحول در حوزه مباحث خانوادگی را تغییراتی دانست که در ساختار خانواده اتفاق افتاده است و ادامه داد: اگر الگوی مطلوب دینی را ساختار اقتدارگرا (سرپرستی مرد به منظور نخستین مصالح خانواده) بدانیم، در جامعه مدرن این اقتدار شکسته و در میان والدین تقسیم می‌شود و در فضای پست مدرن الگوی دموکراسی در خانواده که ساختار افقی در خدمت شادکامی فردی است، ترویج می‌شود.

وی اضافه کرد: البته در پیدایش این تحولات هم نهاد‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی موثر بوده‌اند و هم تحول درالگوهای سبک زندگی؛ در نقطه مقابل، تحول در ساختار و کارکرد خانواده نیز در تحول الگوی سبک زندگی موثر بوده است.

حجت‌الاسلام زیبایی‌ نژاد یادآور شد: فقدان فهم شبکه‌ای از موضوعات اجتماعی، فقدان پیوست تحلیلی برای سیاست‌ها، ناهماهنگی سیاست‌ها با یکدیگر و جداسازی حوزه فقه و حقوق از اعتقادات و اخلاق، از جمله مشکلات نهادهای سیاستگذاری و قانونگذاری است.

براساس اعلام روابط عمومی حوزه های خواهران، مسئول دفتر مطالعات وتحقیقات زنان در پایان این نشست به سؤالات دانشجویان پاسخ داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha