یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 304664
۱۹ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۳:۵۹

نخبگان علمی، فرهنگی کشورهای تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و پاکستان با حضور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، از نزدیک با روند تولید نرم افزارهای اسلامی آشنا شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مدیر بین الملل مرکز نور در جمع هیئت های بازدید کننده با اشاره به تاریخچه و فعالیت های مرکز، نرم افزار قرآنی مشکلات الانوار را که به تازگی، عنوان برتر دومین جشنواره بین المللی رسانه های دیجیتال قرآنی استان قم کسب نموده است را معرفی کرد.

محسن مس چی، "مشکات" را نخستین نرم‌افزار جامع علوم قرآنی معرفی کرد و گفت: این نرم افزار به معرفی 600 جلد از کتاب های علوم قرآنی عربی و فارسی پرداخته است.

وی با اشاره به این که از سال 86 فعالیت های رسمی تولید این نرم افزار آغاز شد، اظهار داشت: این مجموعه با معرفی 200 جلد کتاب عربی و 400 جلد اثر فارسی علوم قرآنی که از دوره های گذشته تا آثار ارزشمند کنونی را شامل می شود، می‌کوشد نیازهای پژوهشی محققان و مولفان علوم قرآنی را برطرف سازد.

وی قابلیتی با عنوان «ارتباط با کتب» را از ویژگی های این نرم افزار برشمرد و گفت: در این قسمت علاوه بر اثر مورد نظر، شروح و ترجمه هایی که درباره آن کتاب به رشته تحریر در آمده اند، در اختیار پژوهشگران قرار می گیرند.

مس چی، قرار گرفتن 30 جلد کتاب که اختصاص به طبقات دارد را از دیگر امتیازهای این نرم افزار قرآنی دانست و ادامه داد: در این بخش آثاری نظیر طبقات المفسرین سیوتی، طبقات المفسرین داودی(شاگرد سیوتی)، طبقات أدن وی، تفسیر المفسران آیت الله معرفت، طبقات مفسران شیعه از عقیقی بخشایشی و ... جای دارد.

مدیر بین الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، ضمن معرفی قسمت "کارتابل طبقات مفسّران" بیان داشت: در این بخش شرح حال بیش از 3000 مفسر بر اساس 35 نمایه از منابع استخراج شده اند، به این معنا که شرح حال تفسیری بزرگانی نظیر شیخ طوسی، طبری، طبرسی، میبدی و ... را می توان در فهرست اعلام مفسران جست وجو کرد و با انتخاب موضوع، داده ها یا اطلاعاتی را درباره سایر مفسران به دست آورد.

وی یادآور شد: مخاطبان اصلی این اثر را تمامی دانشجویان و طلاب علوم قرآنی و استادان و قرآن پژوهان حوزه علمیه و علاقه مندان به تحقیق در زمینه علوم قرآنی تشکیل می دهند.

مس چی خاطرنشان کرد: این اثر می تواند در حوزه های گوناگون علوم قرآنی به ویژه در زمینه مفسر پژوهشی اطلاعات کاملی را در اختیار محققان و مولفان قرار دهد؛ به گونه ای که بیش از 60 درصد منابع تحقیق در این زمینه را در اختیارشان قرار می دهد و آنها را از جست وجوی مقالات، نوشتن جزوات و یافتن آثار منبع تا حد زیادی بی نیاز می کند.

انتهای پیام 17/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha