حجتالاسلام والمسلمین ملک دار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تبریک دهه فجر و گرامیداشت یاد حضرت امام(ره) و شهدای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران بر اساس دین پایهگذاری شد و روحانیت به عنوان سخنگوی دین، نقش زیادی در این عرصه بر عهده داشت.
وی با بیان این که روحانیت در دوران انقلاب، در چندین عرصه ایفای نقش کرد که موجب پیروزی آن شد و با ایفای آن در شرایط امروز، میتواند موجب تداوم آن شود، گفت: نخستین نقشی که روحانیت در روند شکلگیری انقلاب اسلامی ایران داشت، تبیین دین بود.
* گرایش شاه به مسیحیت
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزههای علمیه ادامه داد: نظام ستمشاهی دین را به حاشیه برده بود و دین در جامعه نه تنها در غربت بود، بلکه از سوی حکومت مورد هجمه قرار میگرفت؛ تا جایی که یکی از نزدیکان شاه بیان میداشت که شاه و همسرش بیشتر به مسیحیت گرایش داشتند، تا اسلام.
وی با بیان این که رأس حاکمیت، اعتقادی به دین نداشت، گفت: در چنین شرایطی که دین به حاشیه رفته بود، روحانیت به تبیین دین اسلام پرداخت که از جمله آنها میتوان به شهید مطهریها، شهید هاشمینژادها، شهید بهشتیها و... اشاره نمود که دین را به صورت مکتوب، تصویری و صوتی به مردم میرساندند.
* آگاهی بخشی به مردم
حجتالاسلام والمسلمین ملک دار، افشای جنایات، خیانتها و ظلمهای رژیم شاهنشاهی در جامعه را از دیگر نقشآفرینیهای روحانیت در دوران انقلاب دانسته و گفت: روحانیت به مردم آگاهی میداد و همگان را نسبت به جنایات، خیانتها و فسادهای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی رژیم آگاه میساخت.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در دورهای که حکومت در جامعه ایجاد خفقان کرده بود، روحانیت علی رغم همه تهدیدات، همواره در صحنه بود و چهره واقعی رژیم را برای مردم نمایان میکرد.
* بسیج عمومی مردم
معاون امور طلاب ودانش آموختگان حوزههای علمیه در تبیین دیگر عرصههای نقشآفرینی روحانیت در انقلاب اسلامی، گفت: بسیج عمومی مردم و آوردن آنها به صحنه برای مبارزه با حاکیمت ظالم، نقشی بود که روحانیت عهدهدار آن بود.
وی با تأکید بر این که اگر بخواهیم انقلاب اسلامی تداوم داشته باشد، روحانیت باید همان نقش گذشته خود را ایفا نماید، ادامه داد: روحانیت امروز نیز باید در عرصه تبیین دین حضور فعال داشته باشد؛ البته درست است که به برکت حاکمیت نظام اسلامی در جامعه، دین از مظلومیت خارج شده و در متن زندگی مردم و جامعه جاری شده است، ولی باید بدانیم که خطراتی در این عرصه جامعه را تهدید میکند.
* تاکید بر لزوم پاسخگویی به شبهات
حجتالاسلام والمسلمین ملک دار افزود: امروز در عرصههای مختلف، شبهاتی از سوی دشمنهای خارجی و حتی در داخل کشور در جامعه تزریق میشود که روحانیت وظیفه دارد با تبیین آموزههای اسلام ناب، این شبهات را پاسخ داده و آنها را از جامعه دور کند.
وی در ادامه با اشاره به ظلم ها و فساد های مختلف استکبار جهانی در سراسر گیتی، گفت: امروز شاهدیم که نظام استکباری دارای فساد مالی، سیاسی، اخلاقی و... میباشد؛روحانیت میتواند از این ظلمها که علیه ملتها به ویژه جمهوری اسلامی ایران مردم را آگاه سازد.
* رابطه روحانیت و مردم
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه در پایان درباره نقش روحانیت در راستای در صحنه نگه داشتن مردم، گفت: باید بدانیم، زمانی مردم در صحنه خواهند بود که روحانیت در صحنه باشد؛ بنابراین اگر روحانیت حضور پررنگی در صحنه نداشته باشد، حضور مردم نیز کمرنگ خواهد بود.