وی که هشتمین سفیر روحانی جمهوری اسلامی در واتیکان است در مصاحبه با سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، ابراز داشت: همواره دیپلماسی دینی و دیپلماسی سیاسی در برنامه های سفارت ایران در واتیکان مد نظر بوده است. سفیر ایران در واتیکان گفت: در عرف مسائل سیاست خارجی و بر اساس چارچوب و مقرراتی که در سیاست خارجی حاکم است، دولت شهر واتیکان، یک کشور بی طرف مستقل و مقر مقدسی است که پاپ اعظم به عنوان رهبر کاتولیک های جهان در آنجا مستقر است و این کشور علیرغم حجم کوچکش، یک میلیارد و دویست میلیون پیرو دارد و به این نماد به عنوان مظهر دین و ایمان می نگرند همچنانکه قداست ویژه ای برای حوزه های علمیه مان مخصوصا حوزه علمیه قم قائل هستیم.
* دیپلماسی دینی و تعامل با واتیکان
حجت الاسلام والمسلمین ربانی ادامه داد: واتیکان با تاریخ بیش از هزار ساله ای که دارد، بنیانش بر اساس نهاد علمی، تحقیقی، پژوهشی و کارهای تبشیری استوار شده است که ما در بُعد دیپلماسی دینی در زمینه علمی تحقیقاتی و پژوهشی و اموری را که در ارتباط با وضعیت تبلیغات خودشان دارند، نوعی تعامل داریم و از تجربیات همدیگر استفاده می کنیم.
* راهبرد اصلی جمهوری اسلامی در واتیکان
وی خاطر نشان کرد: راهبرد اصلی ما در واتیکان، ادامه گفتگوهای ادیانی است که از سال 1375 طرح ریزی شده و این گفتگو هر دوسال یکبار در یکی از پایتخت ها تشکیل می شود که حدود یکماه قبل هشتمین دور آن با حضور هیات ایرانی به ریاست رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات در واتیکان برگزار شد و برنامه ریزی های بسیار خوبی صورت گرفت که منجر به بیانیه بسیار متینی شد.
* توجه به دغدغه های مشترک
سفیر ایران در واتیکان گفت: برنامه ما ادامه کارهای راهبردی علمی و پژوهشی و همچنین شناخت از راهکارهایی است که برای تعامل مشترک به آن احتیاج داریم از جمله در برخی از مفاهیم حقوق بشری، محیط زیست، بنیان خانواده، اخلاق و مسائل کلانی که مربوط به رفع ظلم و مظالم بشری است و مشکلاتی که الان برای خود مسیحیان در بسیاری از کشورهایی که تروریست ها امان آنها را بریده اند، مطرح است.
* دو گروه در سوریه که قربانی تروریستها هستند
وی ادامه داد: نمونه این ترورها، در کشور سوریه است که تروریستها مجهز شده اند و دو گروه را در سوریه مورد هدف قرار می دهند اولین گروه، علوی ها و دومین گروه، مسیحیان یا مارونی هایی هستند که در سوریه زندگی می کنند. بنابراین هدف بسیار بلند مدتی داریم.
* نحوۀ تعامل سفارت با حوزه علمیه قم
حجت الاسلام والمسلمین طاهری در خصوص تعامل با حوزه علمیه قم در انجام ماموریت های خود در واتیکان گفت: خوشبختانه چندی قبل به قم آمدم و با حضرات آیات وحید خراسانی و آیت الله جوادی آملی دیدار کرده و با رئیس جامعة المصطفی جلسه بسیار خوبی داشتیم. همچنین با موسساتی که در ارتباط با موضوع مسیحیت کار می کنند توافقات خوبی حاصل شد. نشست خوبی نیز با دانشگاه ادیان و مذاهب انجام گرفت و به یکسری نتایجی دست پیدا کردیم که ان شاء الله در مسیر تحقق ماموریتم کارساز باشد.