یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت الله نوری همدانی گفتند: نباید در هیچ یک از کارهای بانکی ربا باشد، چون یکی از موضوعات ربا همان مساله دیرکرد و تاخیر در ادای دین است که اگر در قبال آن پول بگیریم حرام است.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له امروز چهارشنبه(25 بهمن) در دیدار اعضای انجمن اسلامی شبکه بانک صادرات ایران با اشاره به نفوذ غرب در برخی کشورها تصریح کردند: علوم غرب در دانشگاه ها تدریس می شد می خواستند فرهنگ دیگر کشورها را زیر سلطه خود قرار دهند، کشورهای دیگر نیز در برابر غرب خودباختگی داشتند و این برداشت قرن ها در کشورهای اسلامی حاکم بود که باعث انحطاط مسلمانان شده بود.

ایشان افزودند: جوانان ما در اروپا درس می  خواندند و  آنها را به دین،اسلام ، علما و روحانیت بدبین می کردند و شستشوی مغزی می دادند و وقتی برمی گشتند دست نشانده غرب بودند.

حضرت آیت الله  نوری همدانی گفتند: نخست وزیر و وزرا و وکلا و اساتید دانشگاه های ما سرسپردگان و دست نشاندگان غرب بودند و سیاست های ما را آنها تنظیم می کردند.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه قبل از انقلاب، اقتصادی طبق نظام سرمایه داری بوجود آمده بود، تصریح کردند: اگر اقتصاد اسلامی عمل شود فقر ریشه کن می شود و ارزانی بوجود می آید و مملکت عمران و آبادی پیدا می کند.

این مرجع تقلید با توصیه به مطالعه کتاب اقتصادنا نوشته شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر اظهار داشتند: در این کتاب  نوشته شده که در اقتصاد ما فقر و محرومیت نیست و برای همه کار وجود دارد.

ایشان با اشاره به اینکه بانک های غرب با ربا می چرخد، ابراز داشتند: محکم ترین و مهم ترین ساختمان های غرب ساختمان بانک هاست که به افراد بی بضاعت پول می دهند، اما این ربا باعث شده فقیرها روز به روز فقیرتر و ثروتمندان روز به روز ثروتمندتر می شوند، بانکداری ربوی مثل موریانه است.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که اروپایی  ها جمع می شوند تا مشکل اقتصادی خود را حل کنند، ادامه دادند: نظام شرق  سقوط کرد، اما غرب از این موضوع سوء استفاده کرد و سرمایه داری خود را بیشتر تقویت کرد.

*اخذ جریمه دیرکرد حرام است

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این  که گناه رباخواری در قرآن کریم از همه گناهان مهم تر معرفی شده است، گفتند: همت کنید بانک بدون ربا بوجود بیاورید که ذره ای ربا در هیچ یک از کارهای شما نباشد، چون یکی از موضوعات ربا همان مساله دیرکرد و تاخیر در ادای دین است که اگر در قبال آن پول بگیریم حرام است.

این مرجع تقلید افزودند: قرآن کریم به شدت از رباخواری نهی می کند، ربا برکت را از بین می برد، بدبختی و انحطاط و تنزل می آورد.

ایشان همچنین زیر سلطه مستکبرین بودن را از دیگر گناهان بزرگ دانستند و گفتند: قرن ها مردم زیر سلطه غرب بودند اما با پیروزی انقلاب اسلامی، این سلطه شکست.

حضرت آیت الله  نوری همدانی با بیان این که فرهنگ اسلام، فرهنگ نجات بخش است، عنوان کردند: ما از نظر سیاسی نیز استقلال پیدا کردیم.

*ضرورت صرفه جویی کارمندان در بیت المال مسلمین

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم خاطر نشان کردند:حضرت علی(ع) به کارمندان می نویسند: قلم های خودتان را ریزتر بتراشید و سطرها را نزدیک به هم بنویسید و کلمات اضافی را حذف کنید تا بیت المال متحمل ضرر نشود.

این مرجع تقلید با اشاره به این که بیت المال مسلمین در اختیار ولی فقیه قرار دارد، ادامه دادند: بیت المال در زمان پیامبر(ص) در اختیار ایشان  و در زمان امام (ع)در اختیار امام و در زمان غیبت نیز نزد قائم مقام امام(ع) قرار می گیرد.

ایشان فقاهت، تقوا و عدالت،مدیر و مدبر بودن و شجاع بودن در برابر دشمان را از ویژگی های ولی فقیه دانستند و ابراز داشتند: الحمدلله امروز این صفات در آیت الله العظمی  خامنه ای دیده می شود.

حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه دادند: مبانی ثروت و انفال، تمام معادن، تمام جنگل ها، دریا و ساحل دریا، قله کوه ها و بستر رودخانه ها در فقه شیعی همه در اختیار ولی فقیه است.

*انقلاب اسلامی دنباله انقلاب پیامبر و ائمه است

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که زندگی انسان دارای ابعاد متفاوتی است، ابراز داشتند: ابعاد فرهنگی در زندگی انسان نقش آفرین و اثرگذار است، بعد سیاسی نیز مربوط به مدیریت اجتماع است که در جای خود بسیار مهم است.

ایشان افزودند: انسان موجود اجتماعی است و ابعاد اجتماعی و بعد اقتصادی زندگی انسان نیز دارای اهمیت است.

حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که امروز در سایه انقلاب اسلامی سعی می شود زیرساخت ها و تمام ابعاد با ارزش ها و فرهنگ اسلامی منطبق باشد، گفتند: شاید برخی تعجب کنند از اینکه بعد از 30 و چند سال این انقلاب پرخروش است، اما این تعجب ندارد چرا که انقلاب دنباله انقلاب پیامبران و ائمه(ع) است.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم تاکید کردند: چیزی که مربوط به دین است کهنه نمی شود، عیدغدیر و عاشورا هیچ وقت کهنه نمی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha