به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری امروز چهارشنبه(2اسفند) در نشست کمیسیون تخصصی تمدن نوین اسلامی که در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد، در بخش تمدن نوین اسلامی 90 اثر از 92 محقق ارائه شد که 45 نفر خواهر و 47 نفر برادر در این بخش مشارکت داشتند.
وی افزود: مقالات ارائه شده در سه زبان فارسی،عربی و انگلیسی از 7 ملیت و از سطح یک تا دکتری حوزه هستند که در نهایت 17 مقاله به چاپ رسیده که در روز همایش توزیع می شود.
*تحقق حیات طیبه اسلامی رسالت بزرگ انقلاب اسلامی
دبیر علمی پانزدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی در ادامه با بیان اینکه تحقق حیات طیبه اسلامی رسالت بزرگ انقلاب اسلامی است ابراز داشت: انقلاب اسلامی به فرموده مقام معظم رهبری مراحلی برای تعالی خود خواهد پیمود که از تشکیل حکومت تا ایجاد ساختارها و نظامات اسلامی و در نهایت تحقق تمدن نوین اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین خیری ادامه داد: رسیدن به تمدن اسلامی با بهره گیری از سرمایه اصیل و اصلی منابع اسلامی میسر خواهد بود و هر آنچه از توسعه در رابطه با فرد و جامعه می توان تصور کرد بر پایه معارف دینی محقق خواهد شد و آنچه از کاستی ها و سستی ها و ناراستی ها به بیراهه رفتن استعدادها و سرمایه ها و ظلم ها و استکباروجود دارد در اثر دوری از این معارف الهی صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه مقطع کنونی انقلاب اسلامی پیچ تاریخ محسوب می شود، تصریح کرد: در زمانی که صحبت از دین و دیانت به میان نمی آمد انقلاب اسلامی انرژی دین را مجدد تبلور بخشید و زمینه تمدن نوین اسلامی را فراهم کرد.
دبیر علمی پانزدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی تاکید کرد: اسلام با دو ویژگی کلیت و دوم، اصول پایدار و انعطاف پذیر و با بهره گیری از قرآن وسنت معصومین(ع) تنها دینی است که قادر به این است که تمدن مبتنی بر فطرت و خردورزی را فراهم کند.
حجت الاسلام والمسلمین خیری تمدن را خلاقیت فرهنگی دانست و گفت: خلاقیت فرهنگی در نتیجه وجود نظم اجتماعی و حاکمیت قانون و رفاه نسبی امکان وجود پیدا می کند، در مدینه فاضله ای که علمای شیعه نوشته اند در بحث ترسیم شهر و تمدن آرمانی آگاهی ومعرفت بشری جایگاه ویژه دارد.
وی اظهار داشت: مدینه فاضله فارابی، مبتنی بر آگاهی انسانی، عزم و اراده انسان های آگاه و اهل معرفت است.
دبیر علمی پانزدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی تاکید کرد: خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری معتقد است جامعه آرمانی و اسلامی و پایدار جامعه ای مبتنی بر جامعه اخلاقی و اخلاق مداری است.
حجت الاسلام والمسلمین خیری افزود: شهید صدرنظریه محتوایی باطنی انسان را از معارف دینی مطرح می کند و معتقد است که فلسفه نظریه تاریخ که منجر به یک جامعه دینی می شود برمحور اندیشه و اراده انسان استواراست و موجب شکل گیری انگیزه برای انسان می شود.
انتهای پیام/