یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو شواری حوزه علمیه استان گیلان گفت: اگر انسان با نگاه عبرت آموز به دنیا بنگرد، به انسان بصیرت می دهد و اگر دنیا را به منزله قرارگاه و نه مقری برای عبور، در ذهن خود ترسیم کند، خداوند او را هلاک خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان، آیت الله سید مجتبی رودباری، امروز در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت، با اشاره به این که از صفات متقین این است که دنیا به آنها روی آورده، اما از پذیرش آن امتناع می کنند، اظهار داشت: متقین افردای هستند که جان خود را فدا می کنند، اما اسیر مظاهر دنیوی نمی شوند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به مفاهیم دینی موجود در آیات و روایات، دنیا خوب است یا بد؟ گفت: این که تصور کنیم اسلام با مال و ثروت و سایر مواهب مادی مشکل دارد، ناشی از کج فهمی ماست.

عضو شواری حوزه علمیه گیلان ادامه داد: داشت: با دقت در ادبیات قرآن مشاهده می کنیم که در این کتاب جامع آسمانی از مال به عنوان خیر و از کسب روزی به عنوان فضل تعبیر شده است.

آیت الله رودباری، هدف نهایی آفرینش را انسان دانست و اضافه کرد: بر طبق مفاهیم قرآنی نعم، فلک، بحر، حیوانات و نباتات و ... همه برای انسان آفریده شده است.

وی تصریح کرد: اگر از مواهبی که خداوند در دنیا برای بشر قرار داده به درستی استفاده نکنیم، در واقع فلسفه وجودی این نعمت ها را زیر سوال برده و تضییع کرده ایم.

استاد حوزه علمیه گیلان در توصیف دنیای مورد ستایش اسلام، افزود: دنیا مزرعه آخرت، جایگاهی برای تامین بهشت، محل زندگی و تجارت اولیاء الله است و لذا دنیا از این زوایه بسیار خوب و مورد پسند شرع مقدس است.

  وی سپس با اشاره به آیات و روایاتی که دنیا را قبیح و زشت توصیف کرده اند، خاطرنشان کرد: از دنیا در قرآن به مطاع ناچیز، زودگذر و بی ارزشی تعبیر شده است که انسان را در ورطه انحراف و هلاکت قرار می دهد.

وی با تاکید براین که این دو دسته از آیات و روایات در قرآن در رابطه دنیا به هیچ وجه با یکدیگر تعارض ندارند، گفت: در حقیقت هدف و غایت انسان از دنیا، قبیح یا ارزشمند بودن آن را هویدا می کند.

 آیت الله رودباری خاطرنشان کرد: اگر انسان هدف غایی و نهایی خویش را دنیایی قرار دهد که مستقل از آخرت است و تمام هم و غم خود را پرداختن به امورات آن قرار دهد، بی تردید گرفتار دنیای قبیح شده است، اما اگر دنیا را وسیله ای برای رسیدن به اهداف آخرتی تعیین نماییم، همین دنیا تبدیل به فرصت استثنایی و ارزشمند برای قرب به حق تعالی و رسیدن به بهشت جاودان می شود.

عضو شورای حوزه علمیه گیلان در پایان با اشاره به جمله ای از امام علی (ع) گفت: اگر انسان با چشم عبرت به دنیا نگاه کند، دنیا به انسان بصیرت می دهد و اگر همین انسان دنیا را به منزله قرارگاه و نه مقری برای عبور، در ذهن خود ترسیم کند خداوند وی را هلاک خواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha