حجت الاسلام ایوب میزبانی، مسئول گروه مبلغان بومی(ملاهای محلی) در حاشیه نمایشگاه جلوه های تبلیغ گروهی، در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که انجام مراسمات، عقد، نماز میت و ... مربوط به شیعیان در جنوب شرق سیستان بلوچستان، توسط اهل سنت انجام می گرفت، ادامه داد: از سال 1383 طرح مبلغان بومی دفتر تبلیغات اسلامی با اهداف، فراهم آوردن بستر مناسب جهت فعالیت های تبلیغی، بیان احکام ضروری و عملی برای مردم، جلوگیری از ورود جماعت های تبلیغی به روستا های شیعه نشین و اداره مساجد مناطق تمام فعالیت ها توسط ملا های محلی صورت می گیرد .
مدیر گروه یاوران حضرت مهدی(عج) تصریح کرد: دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم و شرکت در دوره های آموزشی دفتر تبلیغات برای اجرای برنامه های احکام اسلامی به مدت یکسال از جمله شرایط حضور جوانان بومی یا به اصطلاح ملا های محلی می باشد که بعد از اتمام دوره های آموزشی به عنوان ملای محلی به تبلیغ مشغول می شوند .
حجت الاسلام میزبانی ادامه داد: به برکت حضور ملا های محلی خبری از جماعت تبلیغ اهل سنت در مناطق شیعه نشین نیست و مساجد از حالت تعطیل به فعال تبدیل شد و در روستا هایی هم که از نبود مسجد در رنج بودند، با کمک همین ملا های محلی مسجد احداث گردیده است .
وی اضافه کرد: تا کنون بیش از 400 نفر از جوانان بومی به صورت ملا های محلی آموزش و ساماندهی و در جنوب شرق سیستان بلوچستان مشغول به تبلیغ هستند .
حجت الاسلام میرزایی با اشاره به ویژگی های ملا های محلی گفت : یکی از وجوه تمایز وشناخت ملا های محلی، به عبا به دوش بودن آنها می باشد که به صورت چهره به چهره در بین کشاورزان و... به تبلیغ احکام می پردازند.
این کار شناس فرهنگی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ملا های محلی، بومی هستند به راحتی مورد پذیرش مردم و روستا نشین ها قرار می گیرند .
مدیر گروه یاوران حضرت مهدی(عج) اضافه کرد: حضور روحانیون و ملا های محلی باعث شده که مردم دیگر به جماعت تبلیغ اهل سنت توجه نکنند و همین امر منجر به قطع رابطه جماعت تبلیغ اهل سنت از این مناطق شده است