پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

آیت الله العظمی بروجردی با كثرت مشاغلي كه داشتند فرصت اين‌ كه مجله و نوشته‌اي را بخوانند، نداشتند، نشر و طبع آثار اهل بيت(ع) و بسط علم، معرفت و آگاهي جامعه، همواره نصب العين آن مرد بزرگ قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشریه وزین «مكتب اسلام» به عنوان اولین نشریه حوزوی در زمان رژیم منحوس پهلوی، توانست نقش یك رسانه مذهبی را به خوبی ایفاء كند.

این رسانه كه به همّت جمعی از فضلای وقت حوزه علمیه قم و با اذن آیت الله العظمی آقای بروجردی، زعیم عالیقدر حوزه‌های شروع به كار كرد، ‌هم‌اكنون وارد دهه پنجاهم خود شده است.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در كتاب «فخر دوران» كه دفتر خاطرات ایشان درباره استاد اعظم آیت الله العظمی بروجردی است، با اشاره به عنایت آن زعیم بزرگوار نسبت به چاپ نشریه "مکتب اسلام"،  نوشته‌اند که «استاد اعظم آیت الله العظمی بروجردی اعلی الله مقامه با كثرت مشاغلي كه داشتند فرصت اين‌كه مجله و نوشته‌اي را بخوانند نداشتند، ولي احساس مسئوليت، آقا را بر آن مي‌داشت كه نگاهي به نوشته‌هايي كه منتشر مي‌شد و به دستشان مي‌رسید داشته باشند.

در عين حالي كه نشر و طبع آثار اهل بيت عليهم‌السلام و بسط علم، معرفت و آگاهي جامعه، همواره نصب العين آن مرد بزرگ قرار داشت، نسبت به جرائد و مجلات، دغدغه خاصي داشتند، و از اين‌كه قلم‌هاي مسموم، مزدور و يا جاهلانه وارد معركه شوند بيمناك بودند.

وجود مجلات و روزنامه‌هاي اسلامي را اگر چه مفيد مي‌دانست و حتي به گونه‌اي كه روزنامه‌اي مثل «پرچم اسلام» نيز مورد عنايت ايشان قرار مي‌گرفت، با اين وصف وقتي جمعي از فضلاء در مقام آن بر آمدند تا مجله‌اي كه صادر از حوزه باشد منتشر نمايند و از ايشان كسب اجازه نمودند، به لحاظ اين‌كه چنين مجله‌اي وابسته به حوزه و ناشر افكار و عقايد ناب و پاك تلقي مي‌شد، موافقت خودشان را موكول فرمودند به اين‌كه دو نفر از افراد مطلع از امور و خبره در مسائل اسلامي قبل از چاپ، مقالات را بررسي نمايند و مرحوم آيت الله آقاي حاج آقا باقر سلطاني و حقير را در نظر گرفتند.

اين مجله، مجله «مكتب اسلام» بود كه اگرچه اين اشراف عملي نشد، ولي در همين حد، خط و روش اين مجله را نشان دادند. اكنون حدود پنجاه سال است كه ظاهراً بي‌وقفه منتشر مي‌‌شود، و مطالب متنوع و مفيد آن براي خوانندگان جالب و مفيد است. انشاء‌الله تعالي سال‌ها و سال‌هاي بسيار نشر آن ادامه يابد و موجب ترويج و نشر بيشتر معارف اهل بيت عليهم‌السلام گردد به شرط اين‌كه از طرح مسائل اسلامي به زبان و مباني فلسفي و به قول بعضي حكمت متعاليه خودداري نمايند.»

منبع: «فخر دوران» تألیف حضرت آیت الله صافی گلپایگانی،  ص79-77.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha