به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید جواد ابن الرضا امروز در جمع خبرنگارن، با بیان این که پویایی و ماندگاری معارف دینی مرهون تلاش علما است، گفت: یکی از گروه هایی که تلاش زیادی در گسترش و بقای دین برعهده داشته اند، راویان حدیث و محدثین می باشند.
وی افزود: در بین محدثین شیعی، یکی از علمایی که توانست اقدامات و کارهای ماندگاری از خود به یادگار بگذارد، شیخ حرعاملی بود که با تلاش فراوان کتاب "وسائل الشیعه" را گردآوری کرد.
مدیر بخش تحلیل محتوا مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با اشاره به اهمیت این کتاب جامع، تصریح کرد: اهمیت این کتاب در عرصه فقه و این که از کتب اصلی پژوهشگران می باشد، این مرکز را برآن داشت تا به منظور سهولت دسترسی پژوهشگران به این اثر مهم، آن را در قالب نرم افزاری تهیه و در اختیار جامعه علمی قرار دهد.
وی ادامه داد: این کار از اوایل دهه70 در دستور کار قرار گرفت و در همان دهه نسخه ای از این نرم افزار در سسیستم عامل dos تولید شد و امروز هم نسخه دیگری از این نرم افزار با همکاری 10 محقق در قالب سیستم عامل ویندوز تولید شده است.
حجت الاسلام ابن الرضا با اشاره به این که این نرم افزار بر اساس چاپ آل بیت کتاب "وسائل الشیعه" تهیه شده است، در خصوص برخی از ویژگی های این نرم افزار گفت: این نرم افزار شامل متن ۱۹ عنوان کتاب روایی شیعه در ۲۰۰ جلد می باشد که از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی روانه بازار شده است.
وی ادامه داد: این نرم افزار شامل بیش از ۸۰۰۰ کلید واژه، ۳۷هزار و ۵۰۰ نمایه ترکیبی و ۶۱۰۰۰ موضوع برداشت شده از کتاب وسائل الشیعة می باشد.
مدیر بخش تحلیل محتوا مرکز نور، ارجاع اصطلاحات هم عرض در نظام مترادفات، تفکیک اصطلاحات چند معنایی در نظام مشترکات و ارائه فهرست مفاهیم وابسته در نظام مرتبطات را از دیگر ویژگی هایی این نسخه نرم افزاری برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر قابلیتهای نرم افزار «معجم موضوعی وسائل الشیعه» میتوان به جستجوی ترکیبی و ساده در متن و فهرست و قابلیتهای پژوهشی، یادداشتبرداری، ذخیره، ویرایش و چاپ متن اشاره کرد.
حجت الاسلام ابن الرضا، ارائه لغت نامه هوشمند در برنامه را از دیگر ویژگی های این نرم افزار ذکر کرد و خاطرنشان ساخت : در تلاشیم تا در آینده ای نزدیک چاپ الاسلامیه کتاب "وسائل الشیعة" را به این نرم افزار ملحق نماییم.
اسناد احادیث کتب شیخ صدوق بررسی می شود
وی همچنین به برنامه های آینده مرکز نور اشاره کرد و یادآورشد: این مرکز یک برنامه تخصصی با عنوان "درایة النور" را در دستور کار دارد که به بررسی احادیث از لحاظ صحیح یا ضعیف بودن منابع می پردازد؛ براین اساس درصددیم تا اسناد 9 کتاب از آثار شیخ صدوق را در قالب این برنامه مورد بررسی قرار دهیم.