شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت الله صافی تاکید کردند: مکتب اهل بيت(ع) و مدرسه عالي تشيّع در طول تاريخ رجال و علمایی را پرورش داده که هر کدام در عصر خود از نوابغ و بزرگان عالم انسانیت و خادمان حقيقي دانش و معرفت بوده اند.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در پیامی به همایش بزرگداشت آيت الله العظمي سيد نعمت الله جزائري با اشاره به خدمات علمای شیعه به بشریت، خاطرنشان کردند: مکتب نوراني اهل بیت(ع) و مدرسه عالي تشيّع در طول تاريخ، فرزانگان و رجال عظيم الشأن و علماي عالي‌مقامي را پرورش داده که هر کدام از آنان در عصر خود از نوابغ و بزرگان عالم انسانيّت، خادمان حقيقي دانش و معرفت، اساتيد علوم و معارف و پاسداران دعوت انبياء و راهنماي به سوي خدا بوده‌اند.

حضرت آیت الله صافی تصریح کردند: اين شخصيّت‌هاي ديني و استوانه‌هاي بزرگ ايمان، پاسدار ارزش‌های والا و حافظ حدود و ثغور صراط مستقيم و مانع از نفوذ شياطين و ابطال مبطلين و چراغ فروزان هدايت و تقوي و راستي و عدالت بوده‌اند.

معظم له با اشاره به این که  يکي از اين بزرگ‌مردان که در آسمان علم و فقاهت و معارف قرآن و مکتب اهل بيت(ع) مانند آفتاب درخشيد، بزرگ‌فقيه عاليقدر، محقّق عصر و صاحب کمالات بزرگ انساني و فضايل اخلاقي مرحوم آيت الله العظمي سيد نعمت الله جزائري بود، یادآور شدند: ایشان يکي از استوانه‌هاي مکتب جهاني علم و فقه و حديث و اجتهاد بود.

ایشان با تاکید بر این که این عالم فقید به حق از مفاخر بزرگ شيعه و از پيروان راستين ائمه طاهرين(ع)، تجسّم اخلاق اسلامي و در زهد و پارسایي و قناعت و مناعت طبع کم‌نظيربود، یادآور شدند: ایشان در يک کلمه نعمت بزرگ الهي براي مردم با ايمان و سالکان طريق هدايت و بندگي به شمار می رفت.

این مرجع تقلید همچنین خاطرنشان کردند: مرحوم آيت الله جزائري در جمع‌آوري کتاب گران‌سنگ بحار الأنوار، يار و کمک‌کار بزرگی براي مرحوم علامه مجلسي (ره) بود.

معظم له با اشاره به این که همايش تجلیل از سید نعمت الله جزائری و امثال آن آثار و برکات خوبي در معرفی علماء و مفاخر دين به نسل جديد دارد، افزودند: علما و بزرگان حق بزرگي دارند و انشاءالله بتوانيم افکار بلند و آرمان‌هاي مقدس آنان را براي تشنگان علم و ادب بازگو کنيم و الگوهاي بزرگ کمال و رشد و ترقّي بشريت را به مردم معرّفي نماييم.

متن پیام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پی می آید:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمين و صلّي الله علي سيّدنا و نبيّنا حبيب اله العالمين أبي القاسم محمد و علي آله الطيبين الطاهرين سيما بقية الله في الارضين.

قال   اللّه تعالى:

«ضَرَبَ   اللَّهُ   مَثَلاً  كَلِمَةً   طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ   أَصْلُها ثابِتٌ  وَ فَرْعُها فِي  السَّماء  تُؤْتي ‏ أُكُلَها  كُلَّ  حينٍ   بِإِذْنِ   رَبِّها»

 السلام عليکم و رحمة الله

با عرض ادب و احترام خدمت حضّار محترم، حضرات علماء اعلام و دانشمندان بزرگوار و نخبگاني که در اين همايش باشکوه تشريف‌فرما شده‌اند مطالبي را به عرض مي‌رسانم:

 مدرسه عالي تشيّع و مکتب نوراني اهل البيت عليهم‌السلام در طول تاريخ و مرور اعصار، فرزانگان و رجال عظيم الشأن و علماي عالي‌مقامي را پرورش داده که هر کدام در عصر خود از نوابغ و بزرگان عالم انسانيّت و خادمان حقيقي دانش و معرفت و اساتيد علوم و معارف و پاسداران دعوت انبياء و راهنماي به سوي خدا بوده‌اند.

 اين شخصيّت‌هاي ديني و استوانه‌هاي بزرگ ايمان، پاسدار ارزش‌های والا و حافظ حدود و ثغور صراط مستقيم و مانع از نفوذ شياطين و ابطال مبطلين و چراغ فروزان هدايت و تقوي و راستي و عدالت بوده‌اند.

يکي از اين بزرگ‌مردان که در آسمان علم و فقاهت و معارف قرآن و مکتب اهل بيت عليهم‌السلام مانند آفتاب درخشيد، بزرگ‌فقيه عاليقدر و محقّق عصر و صاحب کمالات بزرگ انساني و فضايل اخلاقي مرحوم آيت الله العظمي سيد نعمت الله جزائري اعلي الله مقامه الشريف بود.

او يکي از استوانه‌هاي مکتب جهاني علم و فقه و حديث و اجتهاد بود که به حق از مفاخر بزرگ شيعه و از پيروان راستين ائمه طاهرين صلوات الله عليهم اجمعين و تجسّم اخلاق اسلامي، و در زهد و پارسایي و قناعت و مناعت طبع کم‌نظير و در يک کلمه او نعمت بزرگ الهي براي مردم با ايمان و سالکان طريق هدايت و بندگي بود.

مرحوم آيت الله العظمی جزائري صاحب ده‌ها کتاب نفيس فقهي، حديثي، تفسيري، اصولي و تاريخي بود که هر کدام آنها از اهميت خاصي برخوردار و داراي ارزش والا و بالاي علمي است و نيز آن بزرگوار در جمع‌آوري کتاب گران‌سنگ بحار الأنوار، يار و کمک‌کار بزرگ براي مرحوم علامه مجلسي بود چنانچه خودش مي‌گويد: «من در وقت تأليف بحار الأنوار شب و روز در خدمت علامه مجلسي بودم و در حل بعض احاديث مشکله با همديگر بحث مي‌کرديم و هميشه در خدمت ايشان بودم.»

اينجانب چه بگويم درباره چنين شخصيت بزرگ جهان علم و ادب که به حق ستاره‌اي بود که در آسمان مکتب حقه تشيع نورافشاني مي‌کرد و امروز ما در مقابل يک این‌چنين بزرگاني قرار گرفته‌ايم. آيا مي‌توان حق آنان را به جامعه انسانيّت اداء نمود؟

اين همايش و همايش‌هاي ديگر که آثار و برکات خوبي انشاءالله در شناختن علماء و مفاخر دين به نسل جديد دارد از کوچکترين کارهایي است که ما توانسته‌ايم در معرّفي آن بزرگواران انجام دهيم.

 آنان حق بزرگي دارند و ما انشاءالله بتوانيم افکار بلند و آرمان‌هاي مقدس آنان را براي تشنگان علم و ادب بازگو کنيم و الگوهاي بزرگ کمال و رشد و ترقّي بشريت را به مردم معرّفي نماييم.

در پايان از تمام بزرگان و عزيزاني که اين همايش با عظمت را برگزار نموده‌اند تقدير و تشکّر می‌نمایم و توفيقات همگان را در ظلّ عنايات حضرت ولي الله الاعظم ارواح العالمين له الفدا مسئلت دارم.

16ربیع الثانی1434

لطف الله صافی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha