به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر سید محمد حسینی، عصر امروز در همایش بینالمللی اخلاق و ادیان که در سالن همایشهای بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء قم برگزار شد، اظهار داشت: اخلاق به عنوان آموزه ای الهی و همسو با فطرت انسانها در ادیان الهی بویژه در اسلام مورد تاکید قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که بدون دین، اخلاق و معرفت و عرفان معنایی نمییابد، افزود: برخی تلاش دارند بگویند میتوان بدون دین به اخلاق و عرفان دست یافت، ولی در عمل ثابت شده است که چنین چیزی ممکن نیست.
وی با اشاره به این که پیامبر اکرم(ص) برای به کمال رساندن اخلاق مبعوث شدند، ادامه داد: این همه بداخلاقی در جهان ناشی از بیتوجهی مدعیان دروغین پیروی از پیامبران الهی مسیحیت و یهودیت است.
حسینی تاکید کرد: اگر رژیم صهیونیستی و کاخسفید نشینها واقعا در مسیر آموزههای یهود و مسیحیت قرار داشتند، جهان در وضع بهتری از امروز بود و این همه جنایت صورت نمیگرفت.
وی با بیان اینکه اوج تعالی اخلاقی در آموزههای اسلام تبیین شده است، افزود: بر اساس روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) نزدیکترین افراد به ایشان در روز قیامت راستگوترین افراد و دقیقترین انسان ها نسبت به ادای امانت و دارای خلق و خو و منش احسن هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که همه ویژگیهای اخلاقی که از سوی خداوند در قرآن تبیین شده است، در وجود پیامبر(ص) متجلی بود، ابراز داشت: امام صادق (ع) در این باره میفرمایند "کاملترین مرحله ایمان در حسن خلق تجلی مییابد"؛ این سفارشی است که همه معصومین(ع) همواره بر آن تاکید داشته اند.
وی در ادامه با بیان اینکه در اسلام بیش از اخلاق و عرفان نظری بر عمل به اخلاق تاکید دارد، افزود: پیامبر اسلام(ص) مصداق کامل این ادعا است که با حلم و بردباری انسانها را به سوی خداوند جذب کردند.
حسینی، معرفی بزرگان دین و اخلاق را به جهانیان ضروری دانسته و گفت: این که باید بزرگان را تجلیل و آثارشان را احیا کنیم از آن جهت است که اخلاق مجسم و مظهر مکارم اخلاقی بودند؛ وقتی آنها را به عنوان الگو معرفی کنیم میتوانیم شاهد تبعیت مردم بویژه جوانان از سیره و منش آنها باشیم.
وی با اشاره به آیه 199 سوره اعراف، تصریح کرد: باید روحیه گذشت در میان همگان وجود داشته باشد؛ متاسفانه برخی به ویژه در عالم سیاست معتقدند که نباید هیچگاه در برابر رقیب کوتاه آمد و در غیر این صورت جایگاه آنها تنزل مییابد؛ این مسئله بر خلاف دین است؛ چرا که اسلام بر بخشش و عفو تاکید بسیار فراوانی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رسیدن پیروان مادیگرایان به پایان راه، یادآور شد: امروز مردم به اخلاقیات و امور معنوی تمایل دارند و در حالی که جهان غرب پاسخی برای آنها ندارد ما باید گوهر اخلاق اسلامی را به جهانیان معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: البته باید بدانیم در شرایطی هستیم که استکبار پروژه شیعه هراسی را به راه انداخته است آنها این گونه القاء میکنند که مسلمانان و شیعیان از منطق و عقل دور هستند و چنانکه در فیلم آرگو این مسئله به تصویر کشیده شده است و تنها افرادی که به دنبال سفر به غرب به آمریکا هستند را متخلق به اخلاق معرفی میکنند.
حسینی در پایان تاکید کرد: ما باید بتوانیم با بیان، کتاب، آثار هنری، فیلم، تئاتر و سایر ابزار هنری اخلاق و معنویت و عرفان اسلامی را به جهانیان معرفی کنیم.