حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به فرارسیدن روز احسان و نیکوکاری، ابراز داشت: همه نهادها و افراد جامعه به ویژه افرادی که از توان و بضاعت مالی برخوردارند، باید در این امر مهم و خیر نقش آفرینی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به این که نیکوکاری خود مایه سعادت فرد و جامعه است، خاطرنشان کرد: کمک به افراد ضعیف و دستگيري از فقرا مصداق روابط احساسي عاطفي با ديگران است كه اسلام نيز بر آن تاكيد ویژه دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اساسا انسان يك موجود اجتماعي است كه جداي از افراد ديگر زندگي نميكند، بلكه در جامعه و در ارتباط با ديگران و همنوعان خود زندگي ميكند و اين روابط به اشكال مختلف عقلاني، علمي، فرهنگي، احساسي و عاطفي خود را نشان می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین غرویان با اشاره به این که احسان و نیکوکاری صرفا در مسایل مادی محدود نمی شود، گفت: چنانچه فرد عالمي دست جاهلي را بگيرد و به او علم بياموزد اين نيز مصداق احسان است و لذا باید توجه داشت که احسان فقط در امور مالي محصور نمی گردد و همین كه یک فرد توانا دست افراد ضعيف و مستحقی را بگيرد و به آنان كمك كند مصداق احسان به شمار ميآيد.
استاد حوزه علمیه قم همچنین با بیان این که احسان و انفاق دارای اثرات و برکات متعددی در فرد احسان دهنده و نیز گيرنده آن است، ابراز داشت: برقراري ارتباط عاطفي و قلبي با انسانهاي ديگر، تحکیم روز افزون وحدت و مودت و انسجام اجتماعي و از همه مهم تر نزديكي و تقرب به خدای متعال كه هدف همه مومنين است، از جمله آثار و برکات احسان و انفاق در جامعه می باشد.