پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حوزه های علمیه شیعی به رغم پراکندگی و تشدد فیزیکی و مکانی و فراز و فرودهایی که در اثر علل و عوامل اجتماعی و سیاسی برای آنها پدید آمده، زنجیره های واحد و به هم پیوسته هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والسملمین علیرضا اعرافی، امروز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه مجازی المصطفی با اشاره به ویژگی های حوزه های علمیه، تصریح کرد: حوزه های شیعی یک تسلسل تاریخی غیرمنقطع دارند و این افتخار بزرگی در تاریخ حوزه ها است؛ شهید مطهری می فرمایند"سلسله فقها و دانش فقه ما در تاریخ چند هزار ساله ما قطع نشده است".

وی افزود: نهادهای آموزشی علمی دینی و حوزه ای به رغم پراکندگی و تشدد فیزیکی و مکانی و فراز و فرودهایی که در اثر علل و عوامل اجتماعی و سیاسی برای آنها پدید آمده، زنجیره های واحد و به هم پیوسته است.

رییس جامعة المصطفی ادامه داد: حوزه های  علمیه شیعی تشدد مکانی داشته و کانون حوزه ها از کشوری به نقطه دیگر منتقل شده است، اما این سلسله به صورت استاد و شاگردی و تألیف و تدوین و نوع مدیریت و انتقال تجارب یک سلسله به هم پیوسته است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تاکید کرد: حوزه علمیه قم از یکصد سال قبل به عنوان یک کانون جدید در این تسلسل تاریخی تولد پیدا کرد و جوانه این کار مربوط به 90 سال قبل است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بعد از خرداد سال 1342 یکی از فضلا نامه ای به امام نوشتند که شما را تبعید و ما را تار و مار کردند و امیدی نداریم که این حوزه باقی بماند، امام جواب دادند که "شما پایدار و امیدوار باشید که قم در سخت تر از این شرایط پایه ریزی شد، امروز که در برابر آن چیزی نیست".

رییس جامعة المصطفی با اشاره به اینکه این کانون با یک نیم قرن به یک انقلاب بزرگ رسید، اظهار داشت: ما در نقطه ای ایستاده ایم که تجارب هزار ساله حوزه های علمیه به صورت زنجیره پیوسته در کانون قم جمع شده و این کانون با عظمت است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تاکید کرد: شکی نیست که اگر روزهای اولیه که آیت الله حائری به قم آمدند را با امروز مقایسه کنیم می بینیم که خداوند ابواب رحمت را به روی این کانون گشود که جامعه المصطفی نیز در کنار آن شکل گرفت.

وی ابراز داشت: اگر کار ما در فضای مجازی به این پیشینه تاریخی حوزه های علمیه متصل شد و به آفاق بلند آینده نگاهی داشت، اگر خدایی باشد ماندگار خواهد شد.

انتقال پیام دین به هفت میلیارد جمعیت

رییس جامعة المصطفی همچنین تاکید کرد: آمال ما انتقال پیام دین به هفت میلیارد جمعیت امروز است و زمینه ای فراهم کنیم که هر شخص با هر قومیتی و زبانی بخواهد به این ذخیره الهی که در قم است، متصل شود.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: همه ذخایر دین و معارف الهی باید در قالب رشته ها و آثار و منابع متون به زبان های زنده دنیا بازتولید شود و فضای مجازی ظرفی برای این کار است.

وی تاکید کرد: بسیاری از تولیدات ما در زبان و ادبیات خاص ما زندانی است که باید به زبان و ادبیات دیگر دربیاید و به دنیا عرضه شود.

رییس جامعة المصطفی العالمیه با تاکید بر ضرورت نهایی کردن سند چشم انداز دانشگاه مجازی المصطفی، گفت: نقشه راه دانشگاه مجازی المصطفی باید ترسیم شود که امیدواریم اوایل سال آینده در شورای راهبردی مطرح شود.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: ما در حوزه رشته ها و زبان ها حضور جدی آموزش را می طلبیم، مأموریت ما حضور در فضای مجازی با تاکید بر مخاطبان خارج از مرزهای ایران است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: فضای مجازی باید در تسخیر اندیشه و فرهنگی دینی و معارف الهی باشد؛ کارهای خوبی صورت گرفته، اما به صورت یک الگو درنیامده است.

رییس جامعة المصطفی تاکید کرد: تجربه نو در تولید محتوا در دانشگاه مجازی المصطفی نباید دوباره دچار آزمون و خطا شود.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با تاکید بر ضرورت تعامل شیعه و سنی، گفت: بازتاب فضای مجازی ماندگار است، اگر بی تفاوتی در مساله تولید محتوا در تعامل شیعه و سنی صورت بگیرد، ممکن است بحرانی در عالم درست شود.

وی با اشاره به این که ظرفیت دانشجویان دانشگاه مجازی المصطفی ظرفیت بالایی است، تصریح کرد: نباید مطالعات علمی غیر درسی دانش آموختگان دانشگاه مجازی المصطفی قطع شود، بلکه باید فضای آزادتری نیز برای دانشجویان ارائه شود.

یادآور می شود، در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین عطاران طوسی از ریاست دانشگاه مجازی المصطفی تودیع و به جای ایشان حجت الاسلام والمسلمین قنبری معرفی شد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha