به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام میرخندان، امروز 17 اسفند ماه، در همایش ملی قرآن و سینما که در مجتمع شهید آوینی قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت فراگیری اصول هنری قرآن در بیان معارف الهی، اظهارداشت: اقتباس، یکی از عرصه هایی است که تا کنون در حوزه های آفرینش هنری از قرآن صورت گرفته است که از آن جمله می توان به ساخت یک فیلم یا سریال بر اساس یک داستان قرآنی اشاره کرد.
وی عنوان کرد: بررسی وضعیت در حوزه قرآنی و جای گذاری شخصیتها در ادبیات قرآنی از جمله مباحثی است که باید در تحقیقات پژوهشگران این عرصه مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا لایه های بسیاری در این حوزه در قرآن وجود دارد که برای ما ناشناخته مانده است.
وی با اشاره به تصویرسازی در قرآن، این مفهموم را متفاوت با معنای مرسوم در سینما دانسته و گفت: تصویر قرآنی با تصویر اصطلاحی در سینما متفاوت است؛ تصویر قرآنی از جنس ادبیات است و تصویری که در سینما به مخاطب ارایه میشود از جنس نقاشی و عکس، به شکل عینی است.
این کارشناس حوزوی با ذکر این مطلب که قصص قرآنی را نباید با داستانهای امروزی یکسان دانست، یادآورشد: روایت قرآنی، تخیلی نیست، بلکه واقعی و تاریخگونه است. پس می توان نقطه اشتراک قرآن و سینما را در عنصر روایت عنوان کنیم.
حجت الاسلام میرخندان با بیان این که قرآن بهترین شکل قصه گویی را ارایه کرده است، ابراز داشت: داستان قرآنی با شکل کلاسیک در داستان نویسی متفاوت بوده و هدفمند است .
وی با اشاره به مساله شخصیت سازی در قرآن و سینما، خاطرنشان کرد: در حوزه سینما و قصه کلاسیک عنوان میکنند که در قصه سنتی، شخصیتها یا سیاه بودند، یا سفید، ولی در شکل مدرن حالت خاکستری به خود گرفتند؛ به طور کلی در شکل سنتی، مدرن و پسامدرن، نوع نگاه و فلسفه هنرمند در شکلدهی به شخصیتها تاثیر مستقیم دارد.
این کارشناس حوزوی در پایان یادآور شد: بر اساس انسانشناسی اسلامی برخی از افراد مثبت کامل هستند که در این زمینه میتوان به حضرات معصومین(ع) اشاره کرد؛ شخصیتهای کاملا سیاهی را نیز در قرآن میبینیم و در این بین شخصیتهای مثبت و منفی نیز به چشم میخورند.