به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب رسانه ملی و مفاهیم ماورائی در سه فصل : نگاهی به سریال های ماورائی سیما، شخصیتهای ماورائی و عوالم ماورائی در متون اسلامی و هفت محور اصلی، تدوین شده است که هر یک از موضوعات مطرح شده دارای موضوعات جزئی تری نیز می باشند.
تحلیل و جریان شناسی سریال های ماورائی سیما، پاسخ گویی به مهم ترین پرسش ها و ابهام ها درباره موضو های ماورائی و تدوین آیین برنامه سازی درباره مفاهیم ماورائی از محورهای مطرح شده در یباچه این کتاب است.
مسئله شناسی سریال های ماورائی، آسیب شناسی این سریال ها، ابلیس، شیطان و جن، فرشته در منابع دینی، عوامل ماورائی در متون اسلامی، برزخ، سنجش و تعبیر خواب، سیر روح در خواب، خوارک و منزلگاه فرشتگان،مرحله های نفوذ شیطان در انسان، تقسیم بندی غیب و رشد و کمال در برزخ از جمله موضوعات این کتاب است.
در دیباچه این کتاب آمده است: جریان تولید سریال هابا مفاهیم ماورائی در دهه هشتاد با قدرت و سرعت آغاز شد و پس از کمتر از یک دهه فروکش کرد و دیگر مدیران و برنامه سازان به تولید و پخش برنامه های نمایشی با مضامین ماورائی رغبتی نداشتند.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز پژوهش های اسلامی، در دیباچه کتاب به دلایل این افول زودهنگام اشاره شده و آمده است: نبود پشتوانه علمی و پژوهشی لازم و انتقادهای گسترده ای که از نظر قالب و محتوای این سریالها هنگام پخش متوجه رسانه ملی شد، سبب کنار گذاشتن آنها شد.