به گزارش خبرگزاری حوزه، ایشان امروز در دیدار اعضای هیات اجرایی جذب دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: پیشرفتها موجب آرامش دلها، افتخار در صحنه های اجتماعی و رضایت خدای متعال بوده است، اما در برهه هایی، اتفاقاتی هم باعث سرافکندگی بوده؛ به طوری که نه تنها پیشرفت نکرده، بلکه عقبگرد هم داشته ایم.اما با پیروزی انقلاب اسلامی، شرایطی فراهم شده تا جامعه بتواند موانع را بردارد و حرکت های پیش رونده را آغاز نماید.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که پیشرفت های غیرقابل انکاری در جمهوری اسلامی داشته ایم گفت: برای ادامه این حرکت، احتیاج به تلاش است و با تنبلی و خودخواهی، کاری پیش نمی رود، اما این که برای تلاش هایمان، چه انگیزه ای داشته باشیم، اهمیت دارد.
ایشان با تقسیمبندی انگیزه ها به مادی و معنوی، ابراز داشت: باید با توجه به افزایش علم و معرفت و تمرین عملی، این انگیزه را در خود تقویت کنیم که کارها برای خدا باشد.
* علل عقب ماندگی
آیت الله مصباح یزدی، عقب ماندگی ها را معلول سلاطین گذشته و سستی مردم دانسته و خاطر نشان کرد: نمی توان همه عوامل عقب ماندگی را به سلاطین نسبت دهیم، زیرا اگر مردم، هوشیار و شجاع و دلیر و پرتوان بودند و در برابر سلاطین جور می ایستادند، سلاطین نمی توانستند برآنها مسلط شوند.
عضو خبرگان رهبری افزود: مجموعۀ این سستی ها در خواص و عوام جامعه، ما را به بدبختی کشاند، طوری که رزم آرا نخست وزیر وقت کشور در دوران پهلوی، رسما به ناتوانی کشور در تولید کالاهای عادی اذعان می کرد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تلاش با انگیزه الهی را تنها راه برای جبران عقب ماندگی ها دانست و گفت: تقوا و صبر، ما را مشمول عنایات الهی می کند. مددهای غیبی اختصاص به دوران جنگ ندارد. خدای جبهه، خدای حوزه و دانشگاه و بازار و ... هم هست و خدای اینها با هم تفاوتی ندارند، بنا براین امروز هم اگر تقوا و صبر داشته باشیم، پیروز می شویم.
ایشان تصریح کرد: اگر کارها برای خدا باشد، در همین دنیا نیز تاثیر می گذارد و خدای متعال برکت می دهد. ایمان و تعهد جوانان ما که در انرژی اتمی و سایر رشته های علمی موفق شدند، بسیار تاثیرگذار بوده است.
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر این که نباید دلمان را به عناوین دنیایی خوش کنیم، ابراز داشت: باید نیت های مان را خدایی کنیم و مسئولین را از بهترین ها انتخاب کنیم و افرادی را انتخاب نماییم که نفعش برای مسلمین، بیش از دیگران باشد.