به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین ارسطا عصر امروز در نشست حکمرانی شایسته از منظر قرآن که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی در قم برگزار شد به تدوین دلایل ضرورت استنباط مسایل حقوقی از قرآن پرداخت.
وی با بیان اینکه قرآن برای همه نسلها در همه عصرها نازل شده است گفت: قرآن برای هدایت انسانها آمده و آنچه در هدایت انسان دخیل است در این کتاب آسمانی وجود دارد افراد زیادی علوم مختلفی را در قرآن عرضه کرده و پاسخهای خود را دریافت کردهاند متاسفانه در کنار این علوم، حقوق را به قرآن عرضه نداشتهایم.
رییس سابق دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه به پژوهشی پیرامون نکات حقوقی موجود در «بسمالله الرحمن الرحیم» اشاره کرد و بیان داشت: خداوند بزرگترین معجزه خود را با عبارت «بسمالله الرحمن الرحیم» آغاز کرده است که این نشان از اهمیت این عبارت است چرا که تمامی بزرگان و عقلا نامهها، پیامها و کارهای خود را با نام برترین آموزه خود و مهمترین قدرت آغاز میکنند، این نشان میدهد که منشا حاکمیت، خداوند است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با بیان این که وقتی منشا حاکمیت، خداوند باشد پس منبع مشروعیت نیز خداست ادامه داد: خداوند «بسمالله الرحمن الرحیم»را در آغاز 113 سوره قرآن کریم آورده است و این تاکید نشان از اهمیت آن است.
وی به نکات موجود در این بحث اشاره کرد و گفت: خداوند میخواهد بیان دارد که ارتباط پروردگار با مخلوقات رابطه رحمانیت و رحیمیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: انسان در این شرایط میفهمد که مورد رحمت بیمنتهای خداوند است از این رو متوجه میشود به حال خود رها نشده است.
وی خاطرنشن کرد: با توجه به آموزههای غنی موجود در اسلام چرا ما باید برای نگه داشتن خود در مباحث حقوقی به دنبال تبیین تعاریف غربی پیرامون حقوق باشیم.
*تفاوت حاکمیت شایسته از نگاه اسلام با نگاه غربی
این استاد حوزه ودانشگاه، حاکمیت الهی را حاکمیتی رحمت محور معرفی و اذعان داشت: تفاوت حاکمیت شایسته در اسلام و غرب این است که در اسلام حاکمیت به محور رحمت است.
وی انسان را خلیفةالله معرفی کرد و با تاکید بر اینکه اقتضای خلیفةاللهی این است که انسان به اندازه توانش خود را به صفات الهی نزدیک نماید افزود: زمانی که حاکمیت الهی در محور رحمت است حاکمیت رهبر جامعه که مجری حاکمیت الهی است بر اساس محور رحمت می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ارسطا،حاکمیت رهبر الهی و مردم را مانند رابطه پدر با فرزند دانست و اذعان داشت: البته این رفتار مشفقانه میان رهبر با مردم بر تمام مسئولان عمومی نیز صدق میکند.