شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 308115
۲۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۴

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه گفت:‌ در سفری که برای خدا باشد، انسان تلاش می‌کند علاوه بر دوری از گناه، دل مؤمنین را شاد نماید.

مرضیه اسکندرجوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به فرا رسیدن ایام نوروز و انجام مسافرت‌ها در این ایام، اظهار داشت: اسلام بر سفر تأکید دارد و در آیات زیادی به انسان توصیه شده است که سفر کرده و در زمین سِیر کند"سِيرُوا فِي الْأَرْضِ".

وی با بیان این که سفر برای انسان عبرت و درس آموز است، افزود: سفر مانند دانشگاهی است که به انسان‌ها درس می‌دهد؛ از این رو است که بر اساس آموزه‌ دینی،‌ در سفر می‌تواند افراد را شناخت.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی معصومیه با تأکید بر این که اسلام در عین این که بر سفر کردن تأکید دارد، ما را از سفر معصیت نهی می‌کند؛ افزود: اهمیت سفر در اسلام به اندازه‌ای است که این مسئله بر عبادات و نماز انسان نیز تأثیر می‌گذارد،‌ از سوی دیگر احکامی نیز در سفر معصیت تبیین شده است.

اسکندرجوی با اشاره به این که معیار درستی و اسلامی بودن سفر این است که دور از گناه و در راه خدا باشد، به توصیه‌های اسلام در این‌باره پرداخت و گفت: ‌اسلام می‌گوید که در سفر، «دعای سفر» بخوانید و صدقه بدهید تا هم خود و هم دیگران حفظ شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: آموزه‌های دینی به ما توصیه می‌کند که در سفر به یکدیگر کمک کنید و یار هم باشید،  این گونه نباشید که خود را کنار کشیده و دیگران به شما خدمت کنند. همچنین از آداب زیارت قبر حضرت سید‌الشهدا(ع) آمده است که انسان پیش از این سفر، سه روز روزه بگیرد و سومین روز را به قصد زیارت اباعبد‌الله(ع) سفر کند.

وی با بیان این که تمام دستورات اسلام، از جمله درباره سفر، اگر بر محوریت توحید باشد، ‌عبرت آموز است، ادامه داد: این که هدف از سفر، تنها تفریح باشد، نمی‌توان از آن بهره ‌زیادی برد؛ البته این که شخصی خانواده خود را به سفر ببرد، امری پسندیده است، ولی اگر این امر را برای خدا انجام دهد، مسلماً‌ بهره ای دوچندان خواهد برد.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه افزود: در سفری که برای خدا باشد، انسان تلاش می‌کند از علاوه بر دوری از گناه، دل مؤمنین را شاد نماید.

اسکندرجوی درباره آثار سفر بر روحیه انسان، گفت: بر اساس آموزه‌های دینی، سفر موجب بیرون رفتن کینه‌ها و ناراحتی ها می شود و در اسلام سفر به جاهای سر سبز و دارای آب روان توصیه شده است؛ چرا که موجب از بین رفتن ناراحتی‌ها می‌گردد.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ این که افراد به سفری بروند که همراه با گناه و یا کمک به گناه باشد، این سفر معصیت و در اسلام مذموم می‌باشد.

15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha