حجت الاسلام علی کمساری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت 20 فروردین، سالروز شهادت سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر اسلامی اظهار داشت: ما قبل از هر چیز می بایست هنر دینی را تعریف کنیم؛ البته در این خصوص نشست ها، میزگردها و همایش های فراوانی برگزار شده اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی متاسفانه هنوز رسماً تعریف مناسبی از هنر دینی ارایه نکرده ایم.
وی افزود: قبل از هر چیز باید بدانیم که اساسا هنر دینی چیست و هنرمند دینی کدام است و استانداردها و معیارهای مربوط به هر کدام چیست و چه مولفه هایی باید در امر هنر باشد تا بگوییم دینی است یا خیر.
رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اضافه کرد: این که اساسا آیا هر امری برای مفید و مقدس بودن باید دینی باشد یا خیر و از این دست سوالات، مباحث ریشه ای و مبنایی است که باید به آن توجه جدی داشت.
این صاحب نظر و پژوهشگر عرصه هنری خاطرنشان کرد: در این میان آن چه مهم است این که باید به دور از جنجال های مرسوم سیاسی و نگاه باندی و جناحی در معرکه کاملا عالمانه و کارشناسانه وارد این مقولات زیربنایی شد و به بحث و بررسی پرداخت.
وی یادآور شد: بهترین منبع برای دست یابی به نظرات روشنگرانه در این باره ، توجه جدی به فرمایشات مقام معظم رهبری است که در طول سال های متمادی به عنوان یک فقیه عالی مقام و کارشناس زبده ، مطرح کرده اند.
حجت الاسلام کمساری بیان داشت: اگر همین فرمایشات معظم له را به صورت دقیق مورد توجه کارشناسانه قرار دهیم، بسیاری از متولیان و هنرمندان را از این سردرگمی نجات خواهیم داد که بالاخره، هنر دینی کدام است و چه شاخصه هایی باید داشته باشد.
وی گفت: به اعتقاد بنده، به جز معدود انگشت شماری از افراد جامعه هنری ، قاطبه هنرمندان ما دغدغه دین دارند و اکثرا دین دار هستند، هر چند که شاید در رعایت برخی ظواهر و امور دینی انتقاداتی جدی به آن ها وارد باشد، لذا چنانچه مبانی را با نگاهی به فرمایشات رهبری و کار کارشناسی برای آن ها بیان کنیم، قطعا خیلی از تنش ها بین اهالی هنر قابل حل است، به شرط آن که در این مقوله نگاهی جامع و آسیب شناسانه داشته باشیم.
رییس مرکز فرهنگی – هنری دفتر تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: گرچه
در رابطه با مساله فقه هنر، برخی شخصیت های حوزوی به صورت انفرادی کارها و پژوهش هایی کرده اند ، از جمله این که مثلا در رابطه با موسیقی ، پژوهش هایی داشته اند، با این همه آن چه مهم و بایسته است این که مباحث هنری در حوزه به یک گفتمان فعال و پویا تبدیل شود .
وی همچنین با تاکید بر این که امروزه زبان هنر رساترین و بلیغ ترین زبان برای ترویج ارزش های دینی و پاسخ به شبهات علیه تشیع و اسلام است، گفت: در روزگار کنونی لازم است که پیرامون هنر، کرسی های نظریه پردازی و فقه هنر ایجاد شود.