به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن اراکی، شب گذشته در مراسم بزرگداشت علامه عبدالهادی الفضلی در مسجد اعظم، گفت: یکی از بزرگترین جفاهایی که در طول تاریخ به فرهنگ اسلامی شده است، مخفی نگاه داشتن علوم نبوی و اسلامی است که این حرکت متاسفانه از صدر اسلام آغاز شد.
وی، حضرت زهرا(س) را اولین پرچمدار تبیین علوم اسلامی دانسته و ادامه داد: بابی که حضرت زهرا(س) با شهادتشان در تاریخ اسلام باز کردند، موجب شد که حرکت تبیین علوم از پس مخفی کردن این علوم توسط دشمنان اهل بیت(ع) آغاز شود و اگر ایثارایشان نبود این باب باز نمی شد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: زهرای اطهر(س) جهادگر این عرصه بودند و پس از ایشان، ائمه اطهار(ع) هر کدام با نشر علوم اسلامی سعی در زنده نگاه داشتن حرکت اصیل اسلامی داشتند و پس از این حضرات، علوم حوزوی این نقش را ایفاکردند که قم و نجف در این عرصه موجودیت یافتند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: شکل گیری حوزه های علمیه قم و نجف بر اساس همین فرایند تبیین علوم اهل بیت(ع) بود و بزرگان حوزه از دیرباز این نقش را در جوامع اسلامی ایفا کردند و این چراغ را روشن نگاه داشتند.
آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به تلاش های مرحوم علامه فضلی در تببین معارف اسلامی، ابراز داشت:مرحوم دکتر شیخ عبدالهادی الفضلی از پرچمداران جهاد تبیین علوم اهل بیت(ع) در سراسر جهان بود؛ وی در سخت ترین روزهایی که کشورهای عربی و اسلامی تحت نفوذ اندیشه های منحرف بود پرچم این جهاد را به دست گرفت و در کشورهایی به کار مشغول شد که حرکت های علمی شیعی با مقاومت های بسیاری همراه بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: این عالم فقید از نمونه های کم نظیری در تاریخ حوزه های شیعه است که حکام جور نتوانستند از ایشان نقطه ضعفی برای فشارهای جانبی بگیرند و همیشه با درایت به کار خود پرداختند و حتی نظام آموزشی عراق را ایشان با کتب تعلیمات دینی خود تغییر داد.
وی خاطرنشان کرد: ایشان عالمی عمیق و ژرف نگر بود و در مدت شاگردی نزد بزرگانی چون شهید صدر، آیت الله خویی، مظفر، شیخ حسین حلی و... توانسته بود به معادنی سرشار از علوم نبوی و اهل بیتی(ع) دست یابد و آن را در جهان اسلام نشر دهد.
آیت الله اراکی یادآور شد: امروزه حوزه علمیه یکی از فعال ترین مراکز علمی در سطح جهان در عرصه تولید علم است، ولی متاسفانه هنوز هنر ارائه جذاب این تولیدات به مراکز علمی و فرهنگی جهان را کسب نکرده ایم؛ در مقابل غرب، تولیدات ضعیف و منحرف خود را به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهد و در خانه های ما نفوذ می دهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان تصریح کرد: در هیچ دوره ای تا این اندازه علیه اسلام و تشیع تبلیغات منفی نشده است و بر همه حوزه هاست که پرچم تبیین علوم اهل بیت(ع) را به درستی در دست گرفته و این معارف را به سراسر جهان ارائه دهند.