به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله غلامرضا رضوانی در اول مهر ۱۳۰۹ ش در شهر خمین دیده به جهان گشود. وی تحصیلات خود را از یک مکتبخانه سنتی آغاز کرد و یک سالی را در آنجا به فراگیری علوم قرآنی مشغول شد. سپس در تنها مدرسهی شهر که به سبک جدید ساخته شده بود، تا مقطع سیکل تحصیل کرد. بعد از طی این دوره در سال ۱۳۲۷ برای تحصیل علوم دینی رهسپار قم شد. در حوزه علمیه قم، دوره سطح و سطح عالی را نزد آیات سلطانی طباطبایی و حاج شیخ عبدالجواد اصفهانی فراگرفت و برای فراگیری دروس خارج فقه و اصول، از محضر آیات بروجردی، محقق داماد و امام خمینی بهره برد.
اقامت آیتالله رضوانی در قم تا سال ۱۳۳۲ ادامه داشت و در این سال عازم حوزه علمیه نجف اشرف شد و در درس آیتالله شاهرودی حاضر گردید، با ورود امام خمینی به نجف اشرف با وجود آن که خود در آن زمان به تدریس مشغول بود، در درس خارج ایشان شرکت جست.
آیتالله رضوانی در نجف اشرف تا زمان بازگشتش به ایران در سال ۱۳۵۸، به تدریس علوم حوزوی همچون رسائل، مکاسب، خارج فقه و فلسفه اشتغال داشت. جلسات درس وی در مدرسه بروجردی، مسجد ترکها و مسجد هندی برگزار میشد. وی علاوه بر تدریس به تحقیق و تألیف نیز میپرداخت و تألیفاتی در علوم دینی و حوزوی به انجام رسانده است که میتوان به حاشیه بر عروةالوثقی، حواشی بر کفایةالاصول و مکاسب اشاره کرد.
آیتالله رضوانی در نجف اشرف اقامت داشت که قیام امام خمینی علیه لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی آغاز شد. وی بهرغم جو غیر سیاسی حوزه علمیهی نجف، از جمله روحانیانی بود که به حمایت از نهضت امام برخاست و با تبعید رهبر فقید انقلاب به ترکیه، برای انتقال ایشان به عراق میکوشید. با ورود امام به نجف اشرف، آیتالله رضوانی که از روحانیان نزدیک به ایشان بود، با طلاب انقلابی ارتباط برقرار کرد. با هجرت رهبر کبیر انقلاب به فرانسه، ایشان همچنان در عراق ماند.
با سقوط دولت حسنالبکر توسط صدام حسین، بسیاری از شیعیان و علمای نجف از عراق اخراج گردیدند. آیتالله رضوانی نیز در این موج اخراج، مجبور شد به ایران مراجعت کند. وی یک سال پس از ورود به ایران (۱۳۵۹) به حکم امام خمینی به عضویت شورای نگهبان در آمد و به مدت سه سال در این نهاد، انجام وظیفه نمود. پس از این مدت، وی به ریاست دیوان عدالت اداری منصوب گردید. در همان زمان به عنوان معتمد امام(ره) به امامت جماعت مسجد سید عزیزالله واقع در بازار تهران برگزیده شد و در این مسجد رسیدگی به امور شرعی اصناف بازار را عهدهدار شد. از همین رو بیش از یک سال در دیوان عدالت اداری نماند و از آن نهاد استعفا داد.
پس از رحلت امام(ره) و انتصاب آیتالله العظمی خامنهای به رهبری نظام مقدس، بار دیگر آیتالله رضوانی به جمع فقهای شورای نگهبان پیوست؛ مقام معظم رهبری در حکم انتصاب وی آورده بود"با معرفت به مراتب علمي و عملي جنابعالي كه مورد عنايت خاص امام فقيد عظيم الشان رضوان الله تعالي عليه قرار داشتيد، شما را به عضويت شوراي مزبور منصوب مي كنم".
آیتالله رضوانی علاوه بر عضویت در شورای نگهبان، همچنان در مسجد سید عزیزالله تهران به برپایی نماز جماعت و تدریس فقه و اصول اشتغال داشت.
روحش شاد و یادش گرامی باد