پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 309809
۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۲

پیش نشست علمی کنگره بین المللی ابن شهر آشوب با موضوع «محکم و متشابه از نگاه ابن شهر آشوب مازندرانی» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، پیش نشست علمی کنگره بین المللی ابن شهر آشوب با موضوع «محکم و متشابه از نگاه ابن شهر آشوب مازندرانی» و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محمد فاکر میبدی، به همت پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه بین المللی المصطفی برگزار می شود.

این پیش نشست علمی، پنج شنبه، 5 اردیبهشت، ساعت 10 در سالن اجتماعات پژوهشگاه بین المللی المصطفی واقع در بلوک 3 مجتمع امین قم برگزار خواهد شد.

شمه ای ار زندگی پربار ابن شهر آشوب

ابوعبدالله محمد بن علی بن شهر آشوب سَرَوی مازندرانی معروف به «رشید الدین» از عالمان بزرگ و معروف شیعه در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم هجری است.

ایشان در طول زندگی پربار خویش همواره در راه احیای مكتب انسان پرور اهل بیت (علیهم السلام) و رشد و استحكام حوزه‌های علوم اسلامی كوشش فراوانی از خود نشان داد. دانشمندی كه در تمام علوم اسلامی مقامی بس بلند به دست آورد و در تربیت شاگرد و تحقیق و تصنیف تا واپسین لحظات زندگی تلاش كرد.

این فقیه فرزانه در نزد پدر، جدش و بزرگانی چون شیخ طبرسی، عبدالواحد آمدی و قطب الدین راوندی سطوح عالی علم و ادب را گذراند.

ابن شهر آشوب در راه كسب علم و معرفت و برای استفاده از محضر دانشوران بزرگ شیعه در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم هجری سالها از این شهر به آن شهر و از این دیار به آن دیار در حال مهاجرت و گشت و گذار بوده است.

این دانشمند بلند آوازه شیعه پس از سالیانی اقامت در حوزه‌های علمیّه ایران و استفاده از محضر دانشمندان و اساتید بزرگ و مسافرت‌های علمی در سرزمینهای مختلف ایران (مازندران، مشهد مقدّس، نیشابور، سبزوار، ری، كاشان، اصفهان و همدان) در سال 547 ق. با كوله‌باری از دانش و معنویت از شهر همدان به بغداد عزیمت كرد.

ایشان در بغداد كه پایتخت بنی عبّاس و مشهورترین مركز علوم اسلامی آن روزگار بود. اقامت گزید و به تدریس علوم و فنون مختلف پرداخت و در آن رشته‌ها كتابها نوشت؛ وی هر علمی از علوم اسلامی را كه به حدّ كمال دارا بود، شروع به تدریس آن علم می‌كرد.

ابن شهرآشوب، در اكثر علوم اسلامی اعم از فقه، اصول، كلام، حدیث، تاریخ، تفسیر، رجال و ... تألیفات و تصنیفاتی ارزنده، آموزنده و بی‌سابقه از خود به یادگار گذاشت كه هر یك در نوع خود مهم و نشانگر نبوغ فكری و مقام والای علمی نویسنده آن است.

«متشابه القرآن و مختلفه»، «مناقب آل ابی طالب علیه السّلام»، «معالم العلماء» و «مثالب النواصب» از جمله آثاری ابن شهر آشوب می باشد كه همواره مورد توجّه و عنایت عالمان و دانشمندان قرار گرفته است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha