کسانی که دلها و عملشان را پاک کنند جسم و جان خود را تطهیر کنند و تقوا و پاکدامنی را پیشه خود سازند مقداری از حقایق را درک خواهند کرد ولی باز توان توصیف آن را نخواهند داشت و انوار قدسیه اهلبیت(ع) و به ویژه مقام نورانیت حضرت زهرا (س) از این جمله است ....
مقام معظم رهبری که خود از سلاله پاک آن وجود نازنین است با بیان و بنان در همه حال ارادت خود را به آن حضرت نشان داده که گزیدهای از آن در ذیل میآید.
*شوهرداری و تربیت فرزندان
زندگی فاطمه زهرا(س) از همه ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روح یک انسان است، شوهر جوان او دائما در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمه زهرا(س) مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است.
او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش میبرد: فرزندانی تربیت میکند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری میکند مثل علی (ع) و رضایت پدری را جلب میکند مثل پیغمبر (ص)! راه فتوحات و غنایم که باز میشود، دختر پیغمبر ذرهای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمیدهد.
*زمین مکه و مدینه را باید بوسید
هر کس وارد مکه و مدینه میشود، به نظر من اول باید خم بشود و آن زمینها را ببوسد، اینجا، جاهایی است که کف پای پیامبر(ص) کف پای امیرالمومنین(ع) کف پای فاطمه زهرا(س) کف پای سلمان به همین زمینها خورده است این وادیهای مختلف مکه، این شِعبها، این مراکز گوناگون در مدینه و در مکه، تقدس بسیاری دارد، اصلا محوطه،محوطهی عجیبی است؛ مثل این که از عالم دیگری آوردهاند و در این دنیا ما گذاشتهاند؛ برای ما اینگونه است.
*احترام ائمه(ع) به فاطمه زهرا(س)
... فاطمه زهرا(س) فجر درخشانی است که از گریبان او، خورشید امامت و ولایت و نبوت درخشیده است؛ آسمان بلند و رفیعی است که در آغوش آن، ستارههای فروزان ولایت قرار گرفته است همهی ائمه(ع) برای مادر بزرگوار خود تکریم و تجلیلی قائل بودند که برای کمتر کسی این همه احترام و تجلیل از آن بزرگواران میشود دید.3
*نتیجه محبت عمل به سیره فاطمهزهرا(س)
باید هر حرف و کلمه و هر اشارهای در زندگی این بزرگوار، برای ما یک سرمشق باشد به محبت دورادور و احساس محبت اکتفا نکنیم؛ این احساس را در زندگی پیاده نماییم اگر محبت نباشد، این رابطهی عملی به وجود نمیآید در سایه آن محبت میشود این پیوند و پیوستگی عملی را به وجود آورد؛ اما بدون این پیوستگی و پیوند عملی اصل آن محبت زیر سوال خواهد رفت. دنباله محبت، باید اطاعت و متابعت باشد.
*احترام پیامبر(ص) نشانه عظمت فاطمهزهرا(س)
این که در روایت دارد که وقتی فاطمهزهرا(س) وارد خانه پیغمبر میشد، یا آنجایی که پیغمبر نشسته بودند وارد میشد، «قام الیها» حضرت پیش پای او بلند می شد؛ به طرف او میرفت این یک نشانه است؛ اینها عظمت است.
*بشریت مرهون فاطمهزهرا(س)
فیوضات فاطمهزهرا(س) به مجموعه کوچکی که در مقابل مجموعه انسانیت جمع محدودی به حساب میآید منحصر نمیشود.
اگر با یک دیدار واقعبین و منطقی نگاه کنیم، بشریت یکجا مرهون فاطمه زهرا(س) است و این گزاف نیست حقیقتی است همچنان که بشریت مرهون اسلام، مرهون قرآن مرهون تعلیمات انبیا و پیامبر خاتم است در همیشه تاریخ این طور بوده، امروز هم همینطور است و روز به روز نور اسلام و معنویت فاطمه زهرا(س) آشکارتر خواهد شد و بشریت آن را لمس خواهد کرد.
برادران عزیز آنچه ما وظیفه داریم این است که خود را شایسته انتساب به آن خاندان کنیم البته منتسب بودن به خاندان رسالت و از جمله وابستگان آنها و معروفین به ولایت آنها بودن، دشوار است. در زیارت میخوانیم که ما معروفین به دوستی و محبت شما هستیم ...
*بیان حقایق توسط فرشتگان به فاطمه زهرا(س)
زنی، آن هم در سنین جوانی، از لحاظ مقام معنوی به جایی میرسد که بنابر آنچه که در بعضی از روایات است فرشتگان با او سخن میگویند و حقایق را به او ارائه میدهند محدَّثه است؛ یعنی کسی است که فرشتگان با او حدیث میکنند و حرف میزنند.
*ادای حق فاطمه زهرا(س)
... من از جنبههای معنوی و روحی و الهی آن بزرگوار حرفی نمیتوانم بزنم. من کوچکتر از این هستم که آن جنبهها را درک کنم.
حتی اگر کسی درک هم بکند، نمیتواند آن چنان که حق آن حضرت است، او را توصیف و بیان کند آن جنبههای معنوی،عالم جداگانهای است.
آنچه ذکر شد سخنانی از رهبر انقلاب آیتالله العظمی خامنهای پیرامون شخصیت حضرت زهرا (س) است که در کتابی تحت عنوان قطره از دریا نشانی میدهد جمعآوری شده است.
این کتاب کوششی است کوچک در ارایه بخشی از ارادت رهبر معظم انقلاب اسلامی و نشانهای کامل از اقیانوس کبیران فاطمی که در همه حال ارادت خود را به آستان آسمان سای فاطمه زهرا (س) ابراز داشتند و پیرو جوان جامعه اسلامی را به افزودن محبت او در دلها و پیمودن راه او در قدمها فرا خوانده است.