به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجتالاسلام و المسلمين علي اكبرالهي خراساني در جمع طلاب مدرسه علميه فضل بن شاذان نيشابور درباره اهميت علم با اشاره به ا حاديث وارد شده از معصومین ع گفت : مقام عالم و دانشمنددر نگاه اهل بیت ع از جایگاه بالایی برخوردار است به ويژه اگرعلم آموزي براي خدا بوده و به آن عمل كند و به ديگران هم بياموزاند.
وي با تأكيد بر اين كه اثرگذاري عالم در ديگران به عمل او بستگي دارد، گفت: بر اساس احاديث، اگر كسي حداقل 40 حديث را حفظ كند، به عنوان عالمي فقيه در روز قيامت معرفي ميشود.
مدير عامل بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي با اشاره به اين كه نيشابور در مسير عبور امام رضا (عليه السلام) بود ودر آن جا توقف داشته و حديث سلسلة الذهب را ایراد فرمودند، ابرازداشت: يكي از افتخارات فضل بن شاذان و شهر نيشابور اين است كه فضل 4 امام معصوم (عليهم السلام) را درك كرده است.
وي با اشاره به نظاميه نيشابور در آن ايام، ابرازداشت: اين شهر، جايگاه فضلا و فرهيختگان بوده و بر اساس اشعار مختلف، فلك الافاضل و قبة الاسلام ناميده شده است.
حجت الاسلام و المسلمين الهي خراساني با اشاره به كتابهايي چون «رهبر خرد» و «المنجد» ابرازداشت: طلبه بايد در كنار مطالعه كتابهاي درسي، با استفاده و مراجعه به كتابهاي مختلف و حاشيههاي مربوطه نسبت به مطالب ارائه شده، تحقيق و پژوهش كند تا از نظر علمي رشد بهتري داشته باشد.
وي با اشاره به سخنان امام علي (عليه السلام) كه فرمودند: «لا سنّة أفضل من التّحقیق» و «من أکثر الفکر فيما تعلم أتقن علمه و فهم ما لم يکن يفهم»، افزود: طلاب علوم ديني بايد در زمينه تحقيق و پژوهش اهتمام داشته و در واقع در زمينه طلبگي پژوهشگر بوده و بررسي عميق و موشكافانه داشته باشند.
مدير عامل بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي با بيان اين مطلب كه بايد علاوه بر برنامه درسي مدرسه، نسبت به امور ديگر طلبگي برنامههاي مختلف هوشمندانه و مدبرانه براي حال و آينده داشته باشد، ابرازداشت: طلاب در مسير پيش رو شتابزده عمل نکنیدالبته با كندي و تنبلي هم حركت کردن مناسب نیست، بلكه باید با برنامه این مسیر را طی کرد.
وي پيش و پس مطالعه، مباحثه و ...را برای تقویت بنیه علمی ضروری دانست و خاطر نشان كرد: بايد با همت والا، از استاد خواست تا او رانسبت به اشكالات و فعاليتهاي مختلف طلبگي خود، راهنمايي کند .
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان در پايان گفت: امام خميني (ره) به تعليم ازآيت الله شيخ حسن علي نخودكي بعد از سلام نماز و قبل از بيان هر حركتي، بر يك مرتبه تلاوت آية الكرسي، سه مرتبه سوره توحيد و بعد سه صلوات و سپس سه بار آيه «وَمَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا.» مداومت داشتند ، وبه احمد آقا، فرموده بودند كه هر چه دارم از بركت اين ذكر است