حجت الاسلام والمسلمین پوراکبر در گفتوگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه، با بیان اینکه استان مازندارن از جمله استانهایی است که سابقه درخشانی در ولایت پذیری و محبت اهل بیت (ع) داشته اظهارداشت: این شهر در طول تاریخ همواره شاهد ظهور و حضور عالمان بزرگ دینی بوده بطوریکه حضرت آیت الله سبحانی در باره این استان تصریح کرده اند: مازندران در طول 14 قرن، زیر هیچ پرچمی جز پرچم ولایت نرفت.
وی با بیان اینکه سرزمین مازندارن برای اهل بیت(ع) و خاندان ایشان همواره مهد امن و گهواره آرامش بوده است افزود: نواحی شمال ایران از نخستین زمان های ورود اسلام، بزرگان زیادی را تربیت کرده است ؛ سهم شمال کشور در تالیف کتابهایی که درهزاره یکم اسلام، بویژه قبل از یورش مغولان در این منطقه به نگارش در آمده، قابل توجه و چشمگیر است.
مدیر حوزه علمیه شهرستان بابل در ادامه در خصوص وضعیت علمی و مذهب شهر بابل خاطرنشان ساخت: از زمانی که سادات مرعشی در سال 763 جایگاه ویژه ای در این دیار پیدا کردند؛ کار به جایی رسید شهر بیش از 10محفل درس خارج در عرصه های فقه ، اصول و سایر رشته ها همزمان برگزار می شد ؛ در یکی از مدارس علمیه این شهر که امروز خاتم الانبیاء نام دارد روزگاری بیش از 70 مجتهد مشغول فعالیت بودند.
*خاندانی که 400 سال مرکزیت علمی داشتند
وی در ادامه سخنان خود به معرفی برخی از شخصیت های علمی و عالمان دینی این دیار همچون ملانصیر،محمد حسن قاسمی و خاندان علامه حائری که چهارصد سال مرکزیت علمی را عهدهدار بودهاند، گفت: علی علامه این عالم ربانی از دیگر مفاخر بود که شاگرد میرزا حبیب الله رشتی است به گواه تاریخ ایشان از میان هزار شاگرد میرزا حبیبالله ممتاز و موردتوجه میرزا بوده است، بطوریکه استادش اذعان داشتند تنها به خاطر این شاگرد کلاس را برگزار کردم.
وی ملامحمد صالح مازندرانی را از دیگر علمای این منطقه یادکردو ابرازداشت: درمورد این فقیه فقید علامه محمد تقی جعفری(ره) مطالبی بسیاری داشته و مرحوم آخوند هم در کتب خود از یادداشت های این عالم ربانی استفاده کرده است ؛این عالم ربانی 400 کتاب و رساله در فقه، اصول ، کلام، رجال ، تفسیر و ...دارد.
*عالمی که شیخ اعظم مرجعیت را به او ارجاع داد
حجت الاسلام والمسلمین پوراکبر ادامه داد: عالم دیگر سعید العلما است که شیخ اعظم انصاری از نجف، مرجعیت را به ایشان ارجاع می دهد و ایشان با آن زهد مثال زدنی این مهم را به شیخ بر می گرداند.
وی اضافه کرد: مرحوم ملامحمد حمزه شریعتمدارهم عالم دیگر است که در علم رجال، فقه، اصول و علوم قریبه دارای تبحر بوده و با داشتن منصب مفتی، قاضی و حاکم 80کتاب از ایشان به یادگار مانده است.
مدیر حوزه علمیه شهرستان بابل، شیخ زین العابدین مازندرانی را که بر جواهر حاشیه زده از دیگر علمای منطقه خواند و اذعان داشت: از افراد دیگری که می توان نام برد، ملامحمد اشرفی است که اعلم علمای زمان خود بوده و شیخ عباس قمی می گوید، ایشان فقیه بی نظیری بودند.
وی شیخ عبدالله مازندرانی و شیخ کبیر را دو عالم دیگر این دیار نام برد و گفت: شیخ عبدالله از مراجع نجف بوده و به گفته شهید مطهری ایشان در نهضت مشروطیت دارای نقش بوده و تالیفات زیادی داشتند و شیخ کبیر نیز در عرصه های مختلف چون رجال،فقه،اصول،اخلاق و مناقب و ادبیات دارای تالیفات بوده و در فقه مفصل ترین شرح را بر لمعه شهید ثانی دارد.
*خاندانی که آخوندخراسانی به آنان امید داشت
حجت الاسلام والمسلمین پوراکبر تصریح کرد: خاندان سید محمد باقر حجتی هم از علمای این دیار در ایام دور دست بودند که آخوند خراسانی درباره ایشان می گفت؛ شما امید من در نجف هستید.
وی در خصوص شیخ علی امیر کلایی نیز گفت: این عالم ربانی هم شخصیتی بود که سید یزدی مردم را در احتیاطات خود به ایشان ارجاع می دادند و تسلط زیادی در فقه داشته و دارای تقریرات زیادی از دروس مرحوم آخوند خراسانی و سید یزدی می باشد.
*شخصیتی که آیتالله العظمی بروجردی با پای برهنه در تشییع او شرکت کرد
مدیر حوزه علمیه شهرستان بابل ،سید مهدی ثقه الاسلام با 31 کتاب در علوم مختلف،سید عبدالغفار مازندارانی، شیخ روح الله عالمی را از دیگر علمای معروف بابل نام برد و در خصوص شیخ مهدی امامی امیری اذعان داشت: ایشان شخصیتی بودندکه به گفتهی آیتالله میرزا هاشم آملی ،آیت الله العظمی بروجردی هر وقت ایشان را می دید از درشکه پیاده و از جلوی ایشان پیاده رد می شدند؛ آنها باهم دوست صمیمی بوده و آیت الله العظمی بروجردی در تشییع جنازه او با پای برهنه شرکت کرد.
وی از عالم فقید آیت الله العظمی فاضل و حضرت آیت الله روحانی هم به عنوان دیگر علمای این دیدار یاد کرد و خاطرنشان ساخت: این عالمان دینی در شرایطی توانسته اند به این مقامات علمی برسند که از امکانات خاصی برخوردار نبودند، اما امروز به برکت انقلاب شرایط خوبی مهیا شده و طلاب باید با بهره گیری از امکانات به وجود آمده میراث دار این خط و مسیر باشند.
مدیر حوزه علمیه شهرستان بابل در پایان با بیان اینکه هم اکنون چندین درس خارج در این شهر به صورت غیر رسمی فعال است گفت: امیدواریم از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه هرچه سریعتر مجوزرسمی سطح عالی در این حوزه صادر گردد.