به گزارش خبرگزاری حوزه، به مناسبت اولین ساگرد رحلت آیت الله سید ابوالحسن جوادی زاویه خلخالی، شب گذشته مراسمی با حضور علما، فضلاء، نمایندگان بیوت مراجع عظام، تنی چند از اعضای جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه و اقشار مختلف مردم، در حسینیه شهدای قم برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد در این مراسم درسخنانی با اشاره به اهمیت تذکر به مرگ در مراسم ترحیم به ویژه ترحیم بزرگان فقه و فقاهت، علم و تقوا اظهارکرد: این عالمان ربانی به واسطه راه مقدسی که در پیش گرفتند خود، دارای نوری عظیم شدند که عالم را نورانی کرده است.
وی در ادامه به بررسی حالات و ویژگی های شخصیتی و علمی مرحوم آیت الله جوادی زاویه از علمای برجسته حوزه علمیه پرداخت.
گفتی است، آیت الله حاج سید ابوالحسن جوادی زاویه در سال 1306در روستای زاویه سادات خلخال زاده شد و برای کسب علم در محضر علمای بزرگ زنجان و قم حضور پیدا کرد.
وی از محضر اساتید بزرگی چون مرحوم آیات عظام حجت کوه کمری، برجردی، علامه طباطبایی، امام راحل، بهره برد و در سالهای تدریس در حوزههای علمیه قم، اردبیل و زنجان و... شاگردان بسیار زیادی را در عرصه های مختلف عرفانی و فقهی و اصولی و اخلاقی تربیت کرد.
این عالم برجسته حوزه علمیه در سال 1326 به قم مهاجرت کرد و در کنار تحصیل و تهذیب از مشکلات جامعه و مردم نیز غافل نبود و با اولین جرقه های انقلاب اسلامی همراه با امام راحل از مواضع انقلابی ایشان حمایت کرده و در عرصه های مختلف تیری در چشم دشمنان و وطن فروشان بی دین بود.
وی بین 25 تا 30 سالگی به درجه اجتهاد رسیدند و از ایشان آثار علمی فراوانی از جمله تقریرات و رسالات ارزشمند دروس فقهی و اصولی و کلامی بر جای ماده است.
حمایت از امام راحل و مقام معظم رهبری در عرصه های سخت و حساس انقلاب اسلامی و دست گیری و تلاش در جهت رفع مشکلات مستمندان و مستضعفان از جمله ویژگی های خاص شخصیت اجتماعی و سیاسی ایشان بود؛ در نهایت این عالم وارسته و خستگی ناپذیر و نستوه در 27 اردیبهشت ماه سال گذشته دارفانی را وداع گفت و پس از تشییع باشکوه در حرم حضرت معصومه(س) در گلزار شهدای قم دفن شد.