به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین زمانی، امروز در این نشست که در پژوهشکده حج وزیارت، در قم برگزار با اشاره به این که اهل سنت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، تصریح کرد: دسته ای از علما و بزرگان اهل سنت در ایران کاملا معتقد به مبانی نظام و انقلاب هستند و در راه تقریب بین مذاهب تلاش دارند تا جایی که حتی بعضی از آنان جان خود را فدای آرمان های انقلاب و نظام اسلامی کرده اند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه، جریان تکفیری را گروه دیگری از اهل سنت دانسته و افزود: این عده از اهل سنت که شیعیان را به خاطر نقد بعضی از خلفا کافر می دانند، دچار اشتباه فقهی هستند؛ چرا که دیگر گروه های اهل سنت نقد برصحابه را معصیت می دانند نه کفر.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی، سلفی هارا فرقه ای از اهل سنت برشمرد و گفت: اینان معتقد به ضرورت تبعیت از
سلف صالح یعنی "صحابه"، "تابعین"، "تابعین تابعین" هستند و باب اجتهاد را منسد می دانند و لذا دچار تحجر و جمود در فهم دین هستند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه، وهابیت را تند ترین جریان در جامعه اهل سنت دانسته و افزود: این گروه تند رو شاخصه هایی دارند که آنان را از دیگر گروه های اهل سنت متمایز می کنند که از آن جمله می توان به شرک دانستن توسل به ارواح انبیا و اولیاء اشاره کرد؛ در حالی که دیگر گروه های اهل سنت این دیدگاه را ندارند.
وی در ادامه با اشاره به دیگر شاخصه های وهابیت، ابراز داشت: این گروه، اعتقاد به علم غیب برای انبیاء و ائمه(ع) را شرک می دانند؛ در حالی که آیاتی از قرآن مجید اشاره دارد که خدای متعال از علم خود به هرکس بخواهد عطا می کند که از آن جمله حضرت عیسی (ع) بود که از درون خانه های مردم به اذن الهی خبر می داد.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی افزود: وهابیون همه عبادات و مراسم وآداب دینی مثل جشن میلاد پیامبر(ص)، هفته وحدت، مولودی خوانی و مدیحه ثرایی، بازدید از اماکن متبرکه حتی آثار باستانی را بدعت می دانند؛ چرا که معتقدند خلفا اینان را انجام نمی دادند؛ در حالی که این کارها را دیگر گروه های اهل سنت انجام می دهند؛ به گونه ای که در مصر برای جشن میلاد پیامبر اکرم(ص)یک هفته جشن گرفته می شود.
معاون بین الملل حوزه های علمیه خاطر نشان کرد: وهابیون قربانی و نذر برای انبیاء و اولیاء را شرک می دانند؛ در حالی که شیعه معتقد است این نذرها و قربانی ها همه برای رضای خداست و ثواب نذر و قربانی را به روح آن امام یا ولی اهدا می کنند و اهدای ثواب هم شرک نیست.