به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز نور ضمن معرفی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، لوح فشرده جامع و چهار زبانه مجموعه سخنان و کلمات قصار مولاعلی علیه السلام را با عنوان "دانشنامه علوی" معرفی کرد.
غلامرضا رحمانی با بیان این که این لوح فشرده بزرگترين دائرةالمعارف رايانهای سخنان امام علی(ع) می باشد، اظهارداشت: اين لوح فشرده دارای محتوا و امكانات مفيد و نوينی است و با در بر داشتن 121 عنوان كتاب در 292 جلد درباره نهجالبلاغه و غرورالحكم، بزرگترين دائرهالمعارف رايانهای سخنان امام علی(ع) بهشمار میرود.
وی افزود: اين لوح فشرده همچنین حاوی،33 عنوان شرح و تعليقه در 164 جلد به زبانهای فارسی و عربی، و نيز 27 ترجمه به زبانهای فارسی، انگليسی و فرانسوی به همراه هفت شرح و ترجمه منظوم است.
مدیر بخش ارتباطات و تبلیغات مرکز نور ادامه داد: متن نهجالبلاغه بر اساس پنج نسخه معتبر به نمايش گذاشته شده است و كاربر میتواند از قرائت كامل متن نهجالبلاغه فيضالاسلام بهرهمند شود. «دانشنامه» بهعنوان اصلیترين بخش اين برنامه، متن نهجالبلاغه و ترجمه و شرح آن را به همراه امكانات متعددی ارائه میكند.
رحمانی اضافه کرد: ارائه نسخههای گوناگون از نهجالبلاغه، امكان مقايسه بين آنها و نيز جستوجوی آيات، احاديث، ادعيه، اشعار و امثال به كار رفته در كلام امير مومنان(ع) از ويژگیهای قابل توجه اين بخش به شمار میرود.
وی یادآور شد: از جمله امكانات دانشنامه میتوان به بخشهايی از جمله نمايش(نمايش متن نهجالبلاغه بر اساس پنج نسخه فيض الاسلام، بنياد نهجالبلاغه، صبحی صالح، ابن ابی الحديد و محمد عبده) به همراه قابليت مقايسه نسخهها در اين بخش اشاره كرد.
وی بیان داشت: كاربر در قسمت نمايش میتواند به متن، ترجمه و شروح مختلف نهج البلاغه دسترسی يابد و از قابليتهای گوناگون همچون مقايسه دو متن، مشاهده نسخه خطی متن مورد نظر(بر اساس نسخه سال 469 هجری قمری از نهجالبلاغه فيضالاسلام) و نيز مصادر نهجالبلاغه بهرهمند شود و از امكاناتی چون دسترسی به اعلام موجود در متن، امثال نهجالبلاغه و معانی لغاتی كه در شروح مختلف ترجمه شده، استفاده مطلوب را ببرد.
رحمانی خاطرنشان کرد: عبارات نهجالبلاغه در پنج قالب مقدمه، خطبهها، نامهها، كلمات قصار و غرائب ارائه شده كه پژوهشگر بر اساس نياز خود میتواند هر يك از اين قالبها را انتخاب كند، در قسمت ترجمه، متن نهجالبلاغه و نيز ترجمه آن به سه زبان فارسی، انگليسی و فرانسوی عرضه شده و امكان دستيابی به ترجمههای موجود در برنامه، از جمله ترجمههای فارسی منظوم نهجالبلاغه برای پژوهشگر فراهم شده است.
برپایه این گزارش، در پایان مراسم نسخه ای از "دانشنامه علوی" به رسم یادبود به میهمانان هدیه شد.
انتهای پیام 313/17