به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از بعثه مقام معظم رهبری آيت الله آصفي، رييس كنگره امام مهدي و آينده جهان در اختتاميه اين همايش سه روزه با تقدير از تمامي دست اندركاران ايراني و عراقي برگزاري اين كنگره علمي اظهار داشت: تشكر ويژه از مجمع اهل بيت نجف، دانشگاه كوفه، پژوهشكده مهدويت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، بعثه مقام معظم رهبري در امور حج و زيارت، جامعه المصطفي العالميه، كتابخانه علامه قرشي، دانشگاه كربلا، مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم، انجمن علمي مهدويت حوزه علميه قم داريم، ضمن اينكه عتبه حسيني و علوي نيز همكاري صميمانه اي با دست اندركاران كنگره داشتند.
وي با اشاره به استقبال اساتيد حوزه و دانشگاه از اين كنگره خاطرنشان كرد:حضور شخصيت هاي برجسته و نخبگان علمي حوزه هاي علميه نجف و قم و همچنين استقبال اساتيد دانشگاه هاي عراق نشان دهنده اهميت موضوع مهدويت و آينده پژوهشي در عصر حاضر است.
وي ادامه داد: مقالات منتخب كنگره در روز دوم در كمسيون هاي چهارگانه مورد بحث و بررسي قرار گرفت و در نهايت مقالات برگزيده در قالب شش جلد كتاب در اختيار عموم قرار مي گيرد، ضمن اينكه دو جلد كتاب آيت الله امامي كاشاني نيز تقديم ميهمانان كنگره خواهد شد.
آيت الله آصفي با اشاره به بازخوردهاي رسانهاي و اظهار نظر محققان حوزوي و دانشگاهي در خصوص كنگره امام مهدي و آينده جهان گفت: نتيجه اين باخوردها اين بود كه مسأله مهدويت، موضوعي بسيار گسترده است كه بايستي در سلسله كنگره و جلساتي مورد بحث علماي حوزوي و دانشگاهي قرار گيرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود فرهنگ انتظار و اميد را لازمه مقابله با دشمنان اسلام دانست و گفت: امروز جهان اسلام و مكتب تشيع و به ويژه مسأله مهدويت مورد هجمه وسيع دشمنان قرار دارد، اميدوارم خروجي اين كنگره نقش آفريني اساتيد و نخبگان حوزه و دانشگاه در ترويج فرهنگ مهدويت در جوامع اسلامي باشد.
بنا بر اين گزارش، كنگره امام مهدي(عج) و آينده جهان با هدف تعامل و همگرايي علما و انديشمندان ايران و عراق و توجه به فرهنگ اصيل مهدويت، ايجاد زمينه گفتوگو ميان متفكران شيعه و اهل سنت و عرضه تفكر ناب مهدويت به جهانيان از 10 تا 12 رجب برگزار شد.