به گزارش خبرگزاری حوزه،حجتالاسلام والمسلمین محامی، در بازدید گروهی از معلمان نخبه افغانستان از مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه)، با اشاره به اهمیت حفظ وحدت و تقریب مذاهب، اظهار کرد: ایجاد تفرقه بین مسلمین، نقشه دیرینه دشمنان دیرین ما به شمار میآید، این توطئه تا آن اندازه است که حتی در مرزبندی کشورها و مناطق هر کشور نیز تلاش شده است که اقوام مختلف از هم جدا گردند و تا اندازه ممکن از وحدت به دور باشند.
وی افزود: برای نمونه، در سفری که به مالزی داشتم، برخی از افراد سرشناس آنجا اذعان میکردند که مرزبندیهای جغرافیایی تفرقهبرانگیز دامنگیر این کشور نیز شده است که نتیجه آن دوری اقوام مختلف این کشور از هم شد.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه، با ابراز این که انقلاب اسلامی ایران، موج اسلامستیزی در غرب و شرق را از بین برد، بیان کرد: پس از انقلاب ایران، متدینین نیز علاقه بیشتری به دین پیدا کردند و دین جایگاه تازهای در میان آنها پیدا نمود.
وی، با اشاره به راههای مقابله با جریانهای تفرقهانداز بین مسلمین، یادآور شد: بهترین نسخه مقابله با این جریانها را امام راحل به ما آموخت که تنها در سایه تمسک به قرآن و امور مشترک بین مذاهب اسلامی، میتوان به تقریب مذاهب کمک کرد.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه اضافه نمود: متأسفانه، بسیاری از مسلمانان نیز خواسته یا ناخواسته اسیر این جریانها میشوند و بر خلاف مصالح اسلامی بر طبل ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی میکوبند.
حجتالاسلام والمسلمین محامی با اظهار این که باید حساسیتهای مذاهب به موضوعهای اختلافانگیز را شناسایی نمود، خاطرنشان کرد: به گواه مطالب مستند، استراتژیستهای آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که تنها با از بین بردن وحدت بین مسلمانان میتوان بر آنها حاکم شد و اکنون نیز در حال اجراسازی این نظریه در بین مسلمانها هستند.
وی، در پایان، تأکید کرد: لازمه تأکید به وحدت و تقریب مذاهب این نیست که از نظر و رأی یکدیگر اطلاعی نداشته باشند و همگی به یک مذهب سوق داده شوند، بلکه میتوان گفتگوی بین مذاهب را در فضای علمی و سالم انجام داد، اما بر مباحث اختلافی به گونهای اصرار نگردد که فضای وحدت را زیر سئوال برد.
گفتنی است که در حاشیه این دیدار، تعدادی از استادان بازدیدکننده، سخنانی در مورد لزوم حفظ وحدت، بیرون رفتن اسلام از اسپانیا در اثر نبود وحدت در بین مسلمین، لزوم دوری از وهابیت و شناخت دشمنان واقعی اسلام، شناخت کشورهای دوست و دشمن، تخریب عقاید و اماکن علمی- مذهبی افغانستان، لزوم گسترش فعالیتهای جامعةالمصطفی در ولایتهای افغانستان بیان نمودند.