پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

بدون مبالغه حوزه علمیه قم فعلا مهم ترین حوزه علمیه اسلامی در سراسر جهان است؛ البته در مناطق دیگر حوزه های علمیه وجود دارد، اما نه به این عظمت، حتی در میان اهل تسنن.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله مکارم شیرازی، امروز 9 خردادماه در پانزدهمین اجلاسیه سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در سالن قدس مجتمع عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به این که تشکیل این جلسه منبع خیراتی خواهد بود، تصریح کردند: بدون مبالغه حوزه علمیه قم فعلا مهم ترین حوزه علمیه اسلامی در سراسر جهان است؛ البته در مناطق دیگر حوزه های علمیه وجود دارد اما نه به این عظمت، حتی در میان آقایان اهل تسنن.

ایشان افزودند: الحمدلله برکات حوزه به صورت های مختلف از طریق کتاب ها، سایت ها و شبکه ماهواره ای به سراسر دنیا می رسد و این افتخار بزرگی برای عالم تشیع است و اساتید سهم بسیار مهمی در آن دارند.

این مرجع تقلیددر ادامه با اشاره به اهمیت علم، خاطرنشان کردند: درباره اهمیت علم و علما و دانشمندان سخن بسیار گفته اند، اما کمتر حدیثی مانند حدیث امام صادق(ع) در این زمینه است، ایشان می فرمایند"روز سنجش اخلاق و شخصیت ها و برنامه هاست، ترازوهای سنجشی که بتواند اعمال را بسنجد برپا می شود که از جمله آنها سنجش خون شهدای تاریخ بشریت با مرکب های قلم های دانشمندان است و این مرکب ها بر آن خون های پاک ترجیح پیدا می کنند"، حقیقت این سخن هنگامی آشکار می شود که اسلام برای شهدا والاترین مقام را قایل شده است.

معظم له ادامه دادند: کمتر عبادت و کار پرثوابی به اندازه شهادت است؛ خون شهیدباعث تداوم اسلام و آبیاری درخت پرثمر اسلام شده است، اما مرکبی که ابزار ساده دست دانشمند و عالم است بر آن برتری دارد و این نشان دهنده اهمیت اسلام به علم و دانش می باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کردند: جاودانه شدن خون های شهدا نیز به برکت مداد علما بوده است و اگر قلم علما نبود، خون های شهدا در طول تاریخ به وسیله دشمنان به فراموشی سپرده می شد.

ایشان تصریح کردند: دانشمندی که مداد خود را به مقبره اش می برد مشمول این حدیث نیست، بلکه کسانی مورد این حدیث می باشند که دارای آثار علمی باشند.

ایشان خطاب به اساتید ابراز داشتند: سعی کنید از کارهای تکراری پرهیز شود، کار نو و فکر تازه تحقیقات جدید انجام دهید، چیزی که منشاء و آثار آن دارای برکاتی باشد.

*شورای ده نفره سیاست گذاری حوزه علمیه تشکیل شود

معظم در ادامه خاطرنشان کردند: در گذشته مجمع اساتیدی وجود داشت که بعد از آن شورای عالی و جامعه مدرسین به فکر افتادند که تشکیلاتی به نام "مجمع اساتید تحت برنامه ای" ایجاد شود؛ در این اواخر تشکل سومی هم اعلام وجود کرد، دیدیم اگر بنا شود در حوزه علمیه سه تشکل مجمع اساتیدداشته باشیم، باعث اختلاف ها و خدای ناکرده مسایلی که نباید بشود، می شود، گفتیم باید همه را ادغام و یک کاسه کرد.

این مرجع تقلید افزودند: برای این که مساله جنبه عملی پیدا کند، 5 نفر از مجمع اساتید سابق و 5 نفر از جامعه مدرسین و مدیریت حوزه انتخاب شدند تا اساسنامه ای بنویسند که نوشته شد و مطالعه و مشورت کردم و جلساتی تشکیل شد که بعد از رایزنی های فراوان اساسنامه ای آماده شد.

ایشان با اشاره به این که این اساسنامه نسبتا کامل است، اما برخی از ملحقات نیز هنوز پرونده اش باز است، گفتند: اساس این است که مجمع اساتیدی تشکیل شود که دارای استقلال کامل حوزوی باشد، در عین حال حمایت از مقام معظم رهبری، نظام و مراجع عظام و هماهنگی با جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه و مدیریت حوزه داشته باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کردند: این اساسنامه دو چیز مهم دارد، اول این که شورای سیاست گذاری از خود اساتید انتخاب می شود به این معنا که از میان کاندیداهایی که 25 سال سابقه تدریس در حوزه و یا مقداری تدریس سطوح عالی و خارج دارند، 10 نفر انتخاب می شوند، انتخاب کنندگان هم آنهایی هستند که 15 سال سابقه تدریس دارند که عددشان  از 200 نفر کمتر و از300 نفر شاید بیشتر نباشد.

ایشان  تصریح کردند: این یک انتخاب صحیح از خود اساتید برای اساتید است، کار اینها سیاست گذاری برای اساتید حوزه است و مصوبات آنها توسط شورای اجرایی باید اجرا شود.

این مرجع تقلید ابراز داشتند: شورای اجرایی 7 نفر است که این افراد را کل اساتید انتخاب می کنند و اینها امور مربوط به اجرای سیاست گذاری هایی که توسط ده نفر تصویب می شود را تحقق می بخشند.

معظم له ادامه دادند: هرگونه اختلاف در حوزه علمیه در کل نظام و کشور و جامعه شیعه ظاهر می شود؛ بنابراین همه باید دست به دست هم دهیم و این برنامه را اجرا کنیم.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اختیارات مجمع اساتید، تصریح کردند: درباره الزامات درسی و کتب درسی مطالعات جدیدی می کنند، اگر مسایلی مورد پذیرش واقع شد به شورای عالی حوزه و مدیریت حوزه پیشنهاد و آنها نیز آن را دنبال می کنند، همچنین مجمع اساتید می تواند نفراتی را برای تقویت جامعه مدرسین اضافه کنند.

این مرجع تقلید در پایان با اشاره به این که اعضای شورای عالی طبق قانون فعلی توسط جامعه مدرسین به مراجع پیشنهاد و مراجع تصویب می کنند، تصریح کردند: در برنامه جدید معرفی نیمی از اعضای شورای عالی حوزه به اساتید واگذار شده است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha