پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 313116
۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۲

مرکز آموزش های تخصصی فقه با هدف شناسایی و تربیت طلاب و فضلای متخصص در حوزه فقه و قضا از سال 91 با راه اندازی اولین دوره آموزشی "فقه القضا" با پذیرش بیش از یکصد طلبه آغاز به کار کرد.

حجت الاسلام مهدی محقق فر، مدیر مرکز آموزش های تخصصی فقه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به اهداف و روند راه اندازی این مرکز، اظهارداشت: این مرکز با هدف شناسایی و تربیت طلاب و فضلای متخصص در حوزه فقه و قضاوت از سال 91 با راه اندازی اولین دوره آموزشی فقه القضا با پذیرش بیش از یکصد طلبه فاضل و نخبه آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: این مرکز، در سال نخست راه‌اندازی با عقد تفاهم‌نامه همکاری با معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه، اقدام به جذب و آموزش طلاب با گرایش فقه القضاء در سطوح دو و سه به عنوان اولین دوره از آموزش‌های تخصصی نمود و در سال تحصیلی (93ـ92) اقدام به جذب طلاب مستعد و علاقمند به مباحث فقه با گرایش فقه‌القضاء برای سطح 2 نموده است.

مدیر مرکز آموزش های تخصصی فقه به سیاست ها و اهداف راه اندازی و تاسیس این مرکز اشاره کرد و افزود: تربیت طلاب مهذب، فاضل و کارآمد جهت تصدی مناصب علمی ـ اجرایی مورد انتظار از حوزه‌های علمیه (از جمله قضا)؛ تعمیق آموزه‌های فقهی طلاب و آشنایی آنان با مباحث حقوقی متناسب، جهت تقویت توان بکارگیری تراث علمی فقهای عظام حوزه‌های علمیه در راستای حل مسائل فقهی معاصر،  توسعه مهارت‌های پژوهش و نگارش علمی دانش‌پژوهان و تمهید زمینه‌های لازم برای انجام تحقیقات تمرینی در زمینه فقه و... می باشد.

 حجت الاسلام محقق فر بیان داشت: ارائه دروس فقه تکمیلی حوزه متناسب با گرایش تخصصی، طراحی و اجرای فوق برنامه‌های علمی ـ پژوهشی متناسب با علاقه و توانمندی طلاب جهت رشد علمی آنان، امکان استفاده از کتابخانه تخصصی فقه مرکز، آموزش کارگاهی پژوهش و نگارش علمی، آشنایی با حوزه‌های حقوقی متناسب جهت کاربردی کردن آموزه‌های فقهی از جمله فعالیت های کاربردی این مرکز تخصصی می باشد.

 مدیر مرکز آموزش های تخصصی فقه اضافه کرد: پایش مستمر وضعیت دروس فقه و اصول حوزه، از سوی استادان و مشاوران مرکز، فراهم آوردن زمینه مشارکت علمی ـ پژوهشی طلاب در حوزه‌های علمی فراروی هر گرایش، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به پذیرفته‌شدگان، امکان جذب فارغ‌التحصیلان دوره فقه القضاء در قوه قضائیه در صورت تمایل و برخورداری از کمک هزینه ویژه و..  از دیگر امکانات و مزایای این مجموعه علمی حوزوی است.

 حجت الاسلام محقق فر به شرایط پذیرش دانش‌پژوهان سطح دو اشاره کرد و گفت: داوطلبان باید دارای پرونده آموزشی فعال در حوزه باشند، اتمام پایه 6 حوزه، حداقل معدل 16 در سطح یک، موفقیت در مراحل گزینش علمی و تشخیصی،  تعهد به اختصاص وقت کافی، رعایت مقررات آموزشی و عمومی مرکز و تعهد به شرکت در برنامه‌های آموزشی معمول حوزه مطابق قوانین جاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از جمله شرایط جذب و ادامه تحصیل طلاب می باشد.

وی همچنین به معرفی سرفصل های آموزشی پرداخت و افزود: "فقه القضاء و فقه جزاء بر مبنای کتاب مبانی تکملة المنهاج محقق خویی «ره»"، "قواعد فقه متناظر با مباحث مورد نیاز دوره"، "حقوق موضوعه (حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا و آیین دادرسی)"، " مباحث آموزش پژوهش و نگارش علمی (نظری و عملی)"، " کارورزی قضائی (مخصوص داوطلبان قضاوت)"، " دروس فقه (مکاسب شیخ انصاری «ره» به عنوان مباحث فقه‌المعاملات)" و "دروس اصول (رسائل و کفایه) حوزه" جزء سرفصل‌های دوره محسوب می‌شود.

 وی خطاب به دانش‌پژوهان متقاضی حضور در مرکز تخصصی فقه تاکید کرد: پذیرفته شدگان لازم است مطابق قوانین آموزشی حوزه‌های علمیه و با کیفیت مطلوب این دروس را به انتخاب خود از محضر استادان مجرب سطوح عالی حوزه‌های علمیه استفاده نمایند. این مرکز به کمک استادان و مشاوران خود وضعیت علمی آنان را به صورت مستمر ارزیابی نموده، راهنمایی‌های لازم جهت بهبود آموزش را به آنان ارائه می کند.

مدیر مرکز آموزش های تخصصی فقه، آخرین مهلت ثبت نام داوطلبان را 15 خرداد و زمان آزمون کتبی را نیمه نخست تیرماه اعلام کرد و اظهار داشت: "فقه؛ مباحث متاجر، اجاره، نکاح، طلاق، قضا، اقرار و حدود"، "شهادت، قصاص و دیات از کتاب شرح لمعه"، "اصول فقه؛ کتاب اصول فقه مرحوم مظفر «ره» (دو جلد)" از جمله مواد آزمون فقه القضا می باشد.

برپایه این گزارش، علاقه مندان می توانند برای ارتباط با مرکز آموزش های تخصصی فقه به نشانی قم، بلوار امین، کوچه 17، پلاک 20،  مراجعه و یا با شماره تلفن: 26174063 ـ 025تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام    313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha