به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین سعیدی، در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع)، و ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و شهدای قیام 15 خرداد در شبستان امام خمینی(ره) حضرت معصومه(س)، از سوی نهادهای حوزوی برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
امام جمعه قم با اشاره به آیه قرآن کریم گفت: برخی افراد از نظر ایمانی و اخلاقی و رفتاری و همچنین از نظر جایگاه و موقعیت اجتماعی که آن مقام و منزلت را ندارند تا بر مردم حکومت کنند، بر دیگران حسادت می کنند.
وی افزود: از نظر خداوند مدیریت و حکومت دارای شرایط و ضوابطی است که همه انسان ها شرایط آن را ندارند. در این میان عدهای فاقد هر گونه صلاحیت، نه تنها به دنبال اصلاح خود نیستند و قدمی در مسیر بندگی خداوند بر نمیدارند، بلکه نسبت به بندگان صالح خداوند نیز حسادت کرده و در مسیر آنها ایجاد مانع میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان این که ریشه همه این ممانعتها در مسیر اولیای الهی حسادت است، گفت: انبیا و اولیای الهی از ابتدای خلقت با چنین انسانهای حسودی روبرو بودند؛ این حسودان نمیدانند که به فضل خداوند ایمان ندارند.
وی خاطرنشان کرد: اهل بیت (علیهم السلام) از ابتدا تا کنون از سوی برخی جاه طلبها خسارتهایی را متحمل شدند؛ این افراد ریاستطلب آزار و اذیتهای زیادی به اهل بیت و پیروان آنها روا داشتند.
امام جمعه قم، حسد را نخستین دلیل عصیان دانست و گفت: با نگاهی به ماجرای رانده شدن ابلیس از درگاه الهی، قابیل و...، نخستین عامل در عصیان کردن، حسادت است؛ انسانهای حسود آرزوی تخریب و نابودی دیگران را سرلوحه کارهایشان قرار داده اند که این مسئله منشأ بسیاری از نابسمانیهای اجتماعی است.
وی تصریح کرد: حسود بیشتر توانایی خود را در پی نابودی دیگران صرف میکند، در حالی که با استفاده از تواناییهای خود میتواند خود را به مقامهای بالاتری برساند و دیگر نیازی به پایین کشاندن دیگران ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی حسادت را عامل جنایتهایی دانست که امروز در سراسر جهان به وقوع میپیوندد و گفت: انسانهای حسود دچار نابسامانی اعصاب و روان هستند، از این رو باید تلاش کنیم که این خصلت نادرست و ناپسند را از خود دور کنیم که بر اساس روایات، دوری از حسد علاوه بر آرامش روان، انسان را از سلامت جسم نیز برخوردار می کند.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره حسادتاظهار داشت: بر اساس این روایت، انسان حسود پیش از این که به دیگران آسیب بزند، به خود آسیب میزند؛ ریشته حسد در کوردلی و انکار فضل خداوند است.
تولیت آستان مقدس قم، با بیان این که ریشه حسادت بی ایمانی به خداوند است، گفت: در زمان امام موسی کاظم(ع)، حسادت به ولی خدا روا شد و موجب به زندان افتادن این امام همام گردید؛ هارونالرشید بر اساس حسادتی که داشت، سعی کرد امام هفتم را در قید و بند قرار دهد؛ از این رو همه روزه به دنبال دسیسه شوم جدیدی علیه ایشان بود.
وی با بیان این که در عصر ما نیز فقیه بزرگی چون حضرت امام(ره) در مقابل چنین انسانهایی قرار داشت، افزود: امام(ره) مشاهده کرد که رژیم طاغوت، ضمن این که اقتصاد کشور را به تاراج برده بودند، فرهنگ ما را نیز به ظلمات می کشاند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی افزود: طاغوت، کشف حجاب را که امروز نیز کشور ما با این مشکل دست به گریبان است، مبارزه با اقامه عزاداری اباعبدالله و... را بر کشور ما تحمیل کرد که امام این حرکتها را بر نتابید و قیام بزرگ خود را رقم زد.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) با الگو از امام موسی کاظم(ع) در برابر طاغوت قرار گرفت و در این مسیر هیچ گاه کوتاه نیامد تا این انقلاب به پیروزی رسید و نظام اسلامی بر کشور حاکم شد، ادامه داد: یکی از دغدغههای مهم امام(ره)، انتخابات بود که گفت میزان رأی ملت است.
امام جمعه قم بیان داشت: با وجود کاندیداها مردم باید به وظیفه خود که انتخاب فرد اصلح است، عمل کنند، و هر کدام از ما یک رأی دارد .
وی با اشاره به برخی دیدارهای افراد با علما و مراجع اظهار داشت: گاهی مسئولان در قالب دیدار با و یا نشستی با علما و مراجع برگزار می کنند و گزارش علمکرد ارائه میدهند، از آنها استقبال میکنیم ولی در عرصه انتخابات حمایتی از کسی انجام نمی دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در پایان اظهار داشت: امید است با حضور گسترده مردم در انتخابات، حماسه سیاسی شکل گیرد.