یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

امام خمینی(ره)، فقه را همانند استراتژی در جامعه مطرح کرد و نتیجه آن این بود که فقه می­تواند در همه ابعاد زندگی، حتی در مسئله حکومت­داری وارد شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین نجف لک­زایی، امروز در نشست علمی «چیستی فقه سیاسی با تأکید بر اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)» که به همت انجمن علمی- پژوهشی فقه سیاسی مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم که در سالن شهید مطهری این مرکز برگزار شد، با اشاره به نگاه امام خمینی(ره) به فقه، اظهار داشت: امام راحل معتقد بودند که انسان دارای سه لایه عقل، نفس و جسم است؛ اصول دین در عقل انسان جای می­گیرد و اخلاق برای تربیت نفس است. اما فقه، برای تربیت همه این امور آمده است.

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: امام راحل(ره) دریافتند که اصل دین موکول به حکومت وقت شده است و همه اعتقادات و باورهای دینی به خواست و نوع اعمال حکومت در جامعه مطرح می­گردد.

رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، با اشاره به نگاه ویژه امام خمینی(ره) به اصول فقه، بیان کرد: امام(ره)، انحلال خطاب شرعی به خطابات فردی را مردود دانست و ابتکار "خطاب قانونیه" را به کار برد که بنابر محتوای آن قوانین اسلامی باید در هر حال و شرایطی در جامعه اجرا می­گشت.

حجت­الاسلام والمسلمین لک­زایی با بیان این که به نگاه امام(ره)، قدرت شرط تکلیف نبود، یادآور شد: در این نگاه، هر عذری حتی مخالفت حکومت وقت نیز در درگاه خداوند متعال عذر برای اقامه نکردن تکلیف نمی باشد و تکلیف را از بین نمی­برد.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره)، فقه را همانند استراتژی در جامعه مطرح کرد و نتیجه آن این بود که فقه در همه ابعاد زندگی، حتی در حکومت­داری نیز می­تواند وارد شود و در هر عرصه­ای برنامه­ای برای عرضه دارد.

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل­بیت(ع) با بیان این که امام برای نخستین بار تاکید کرد که تشکیل حکومت اسلامی برای فقهای جامع­الشرایط واجب کفایی است، ابراز داشت: به نگاه ایشان، تقیه برای حفظ دین است و هرگاه اصل دین به خطر افتد، دیگر جای تقیه نیست و باید با قدرت در مقابل انحراف قد علم کرد.

رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی ادامه داد: اهداف، امکانات و راه رسیدن به اهداف، دیدگاه­های سیاسی فقه را دارای اثرگذاری متفاوتی می­کند.

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی در پایان گفت: اکنون که مردم از فقه انتظار نظریه­پردازی در عرصه های متنوع جامعه را دارند، فقها نیز باید پاسخگوی این نیاز باشند و پیام­های غنی دین را همانند استراتژی در جامعه مطرح نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha