به گزارش خبرگزاری حوزه، مدیر حوزه های علمیه کشور، عصر امروز در همایش طلاب و روحانیون عمرهگزار در مدرسه علمیه معصومیه قم با بیان این که حضور در سرزمین وحی شرایط بسیار ویژهای را طلب میکند که قطعا باید با آمادگیهایی نیز همراه باشد، گفت: اولین گام در راستای آمادگی حضور در سرزمین وحی، آشنایی با معارف عالیه دین است؛ زیرا سفر حج، سفری تفریحی و تاریخی نیست، بلکه سفری معنوی است که باید انسان را پالایش کند.
وی افزود: خداوند متعال برکات و امتیازات بسیار زیادی را برای حجاج در نظر گرفته است که از آن جمله میتوان به مغفرت، افزونی روزی، فیض معنوی، طولانی شدن عمر و رسیدن به حوائج دنیوی و اخروی اشاره کرد.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: یکی از مهمترین آمادگیهای سفر حج، آگاهی یافتن از اسرار اعمال حج است که این معرفت کمک بسیار زیادی به حجاج برای کسب معارف و فیوضات معنوی میکند.
مدیر حوزه های علمیه با بیان این که حجاج باید پیش از سفر، خود را از هر گونه دین و قرض و پلیدی پاک کنند، یادآور شد: تقوا و پارسایی، حلم، شکیبایی و رفتار خوب با همسفران از جمله اموری است که قبولی حج را تضمین میکند.
آیت الله حسینی بوشهری با ذکر این مطلب که طلاب عمره گزار سفیران حوزه امام زمان(عج) در سرزمین وحی هستند، ابراز داشت: بسیاری از مردم به رفتار ما مینگرند تا از آن الگو بگیرند و البته عده ای هم به دنبال بهانهجویی و قضاوتهای نابجا در خصوص اعمال و رفتاری هستند که شاید در جایی دیگر آنچنان هم ناپسند نباشند، ولی طلبه اگر آن را انجام دهد، مسئله کاملا برعکس میشود.
امام جمعه قم با اشاره به اهمیت دعا در سفر معنوی حج، گفت: مسئله دعا از مهمترین اعمالی است که هر حاجی باید در مناسک حج به آن همت گمارد؛ زیرا ائمه(ع) سفارش بسیاری در این خصوص داشتهاند و برای آگاهی از این ادعیه نیز میتوانیم به منابع اصیل دینی مراجعه کنیم.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که خریدن سوغات فینفسه مسئله ناپسندی نیست، ولی در شأن طلاب نیست که وقت خود را در سرزمین وحی در بازارها تلف کنند و به دنبال مسایل دنیوی باشند؛ تاکید کرد: آن جا محلی برای ترک گناهان و پاک شدن و نزدیکی به خداست؛ بنابراین باید نهایت بهره را از این فرصت برد.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با اشاره به مسئولیت مهم طلاب در سرزمین وحی، بر لزوم مطالعه کتب مختلف مربوط به آداب و اعمال سفر معنوی حج تاکید کرد.