به گزارش خبرگزاری حوزه، در ابتدای این نشست که پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، دکتر کمالالسیّد از پژوهشگران حوزه تاریخ اسلام با تشریح سیمای تاریخی شهر سامرا در زمان ولادت امام زمان (عج)، گفت: سامرا شهری کاملا نظامی بود و ماموران دولت عباسی تمام حرکات شهروندان را زیر نظر داشتند؛ این شهر پر از کاخهای بزرگ و دالان های زیرزمینی و امنیتی بود و امام هادی (ع) در این شرایط به سامرا وارد شدند.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی نیز به تشریح شبهات مرتبط با مهدویت پرداخت و گفت: از جمله شبهات پیرامون حضرت، شبهه عدم ولادت ایشان است که از سوی عده ای در طول تاریخ مطرح شده است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در این زمینه پاسخهای بسیار شفافی از سوی بزرگان حوزه نجف و قم مطرح شد که از جمله این علما می توان به علامه محسن امین، ثامرالعمیدی و بسیاری از بزرگان حوزه اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی افزود: یکی از مسائل مرتبط با ولادت حضرت آن است که اختفای ولادت حضرت تنها مختص به ایشان نبوده و حضرت موسی نیز به این شکل به دنیا آمدند؛ یکی دیگر از شبهات این حوزه نیز مسئله نام های متعدد حضرت نرجس خاتون است که این مسئله با توجه به رسم و سنت اسلامی شبهه ای به شمار نمیرود؛
در این نشست همچنین حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه در سخنانی اظهار داشت: یکی از شبهات تاریخی در زمینه مهدویت، به شبهه "قصیده بغدادیه" مشهور است که در آن نوه شیخ آلوسی در قصیدهای 25 بیتی 3 شبهه مهم را به بحث مهدویت وارد کرد که نخستین آن مسئله ولادت حضرت است. وی افزود: مرحوم محدث نوری اولین کسی بود که به سفارش علما، پاسخی در رد این شبهات ارائه کرد که بسیار به موقع، قاطعانه و بجا بود.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این که پاسخ به این شبهات باید همیشه در سریعترین زمان و به بهترین شکل گیرد، ابراز داشت: پس از پاسخ محدث نوری به شبهات، این پاسخ توسط مرحوم محمد حسین کاشفالغطا به همان نظم به شکل منظوم درآمد و در سراسر بلاد اسلامی منتشر شد و پس از وی نیز علمای دیگر همین شیوه را در پاسخگویی به شبهات اتخاذ کردند.
حجتالاسلام والمسلمین مختاری عنوان کرد: در خصوص مسئله ولادت، غیبت و فایدة امام غایب، شبهات بسیار زیادی مطرح شده که در این زمینه پاسخ های مرتبط با استفاده از قرآن روایات و سیره و همچنین عقل وجود دارد؛ زیرا داستان ولادت حضرت مهدی(عج) به بسیاری از پیامبران شباهت دارد و قاعدتا باید به این نکته نیز باور داشت.