یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 314941
۱ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۶

در آن زمان سامرا به جای اینکه شهری بزرگ مردمی باشد، شهری بزرگ و در واقع پادگان بزرگی بود که بیش از ده سال از ساخت آن می گذشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کمال السید، امروز در نشست علمی ولادت امام زمان(عج) و شبهات پیرامون آن در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: بدون مطالعات تاریخ شناسی در حوزه مهدویت بسیاری یافته های علمی در این حوزه عقیم خواهد ماند.

وی افزود: مهدویت پژوهی حوزه ای تک بعدی نیست که تنها یک وجه آن مورد اهمیت باشد، به همین دلیل باید عرصه های مختلفی در این راستا فعال شوند که بتوانیم از آن به نتایج دلخواه برسیم.

السیدیادآورشد: بررسی مسئاله مهدویت درحوزه مطالعات تاریخی و آینده پژوهی و آینده جهان و حتی مساله پایان تاریخ از دیگر مباحثی است که میتوان در آن به تحقیق پرداخت و تحقیقات مهدویت را عمق بخشید.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با ذکر این مطلب که به نظر وی ولادت امام زمان(عج) در سال 256هجری قمری واقع شده است، عنوان کرد: امام زمان(عج) میراث انبیا است  و به همین دلیل نیز ولادت ایشان نیز در شرایطی که در آن زمان حکومت به شدت تمام حرکات این خاندان را زیر نظر داشت، در شرایط خاصی واقع شده است و دارای حساسیت های بسیاری است؛ از طریفی پیامبران دیگر نیز در این شرایط قرار داشتند.

وی با ذکر این مطلب که امام هادی(ع) در سال 234 به سامرا احضار شدند، گفت: در آن زمان سامرا به جای اینکه شهری بزرگ مردمی باشد، در واقع پادگان بزرگی بود که بیش از ده سال از ساخت آن می گذشت.

این پژوهشگرتاریخ اسلام یادآورشد: در سامرای آن روزها 250هزار سرباز ترک و 160اسب جنگی در اصطبلهای مخصوص قرار داده شده بودند؛ نزدیک به چهل کیلومتر کانال زیرزمینی در این شهر وجود داشت که بسیاری از مسایل امنیتی در این عرصه و بااین راهبرد انجام می شد.

وی با اشاره به منزل امام هادی(ع) در این شهر، عنوان کرد: مشی زندگی حضرت و خانواده بسیار ساده بود، ولی این  خانه بسیار بزرگ در حقیقت مامنی برای انجام تبلیغ دین بود و بسیاری از ملاقات های  حضرت و امام حسن عسکری(ع) در این سرداب انجام می شد که بعدها مدفن حرمین عسکریین شد.

پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: به دلیل پادگانی بودن شهر سامرا و حضور سنگین امنیتی در این شهر مردم به سر من رئاه، یا سامرا، واژه عسکر یا پادگان به کار می برند و به همین جهت به جای امام حسن سامرایی(ع) امام حسن عسکری(ع) می گفتند.

کمال السید یادآورشد: منازل آن روزگاران سامرا به شکل حرف تی( (T در زبان انگلیسی بود؛ این منازل کارکردهای بسیاری هم برای حکومت و هم برای مردم داشت؛ امام  هادی و امام حسن عسکری(ع) به شدت تحت مراقبت بودند به شکلی هر هفته دو روز دوشنبه و پنجشنبه باید خود را به دارالحکومه معرفی می کردند و درست در همین شرایط امام زمان(عج) نیز متولد شدند.

وی گفت: مساله رویا در آغاز مساله مهدویت به ویژه در داستان حضرت نرجس خود نمایی می کند که این مسله در زمان حضرت یوسف نیز رخ داد؛ از طرفی تولد مخفیانه حضرت موسی نیز مساله ای است که با مهدویت اشتراک پیدا می کند و صرفا ویژه امام زمان(عج) نیست

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha