به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی رئیس جامعةالمصطفی در نهمین کنفرانس دکترین مهدویت با اشاره به مفاهیم و راهکارهای بهره مطلوب از فرهنگ انتظار اظهار داشت: اگر دنبالهگیری خط انتظار بدون نگاه ارزشی و آسیبشناسانه باشد آسیبهای زیادی به بار خواهد آورد.
وی ادامه داد: انتظار را باید در نظامات آموزشی و پژوهشی و تربیتی خود قرار دهیم تا بشریت به نگاه نو و کلان رسیده و قدمهای بزرگ را برای تحقق جامعه مورد نظر به وجود آورد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی انتظار را مفهومی زنجیروار و مرتبط با سلسله مفاهیم دیگر دانست و تصریح کرد: مفهوم انتظار در علمالنفس از پدیدههای روانشناختی و احساسات و عواطف است که در همه انسانها موجود بوده و از یک طرف مبتنی بر مبانی نظری است و از طرفی واکنشهای عملیاتی را در بر دارد.
وی انتظار را مبتنی بر اعتقادات و باورها توصیف کرد و یادآور شد: پدیده انتظار زیرساخت فکری معرفتی داشته و بازتابهای روانشناختی آن در انسانها متجلی میشود. گاهی انتظار برای شخصی، متعالی و یا حادثهای خوش است که این امر تأثیرات تربیتی زیادی را در پرورش فکری و معنوی و شخصیت افراد دارد.
حجتالاسلام و المسلمین اعرافی انتظار را از مفاهیم والا و تفکیکناپذیر دین خواند و ادامه داد: انتظار در مکتب اهلبیت (ع) ضمن آن که یک پدیده اعتقادی، فکری، سیاسی و اجتماعی است، یک انتظار متعیّن هم هست، یعنی انسان منتظر معین، حی و حاضر و موجود است و سیمای واقعه مورد انتظار نیز در روایات با آن که هنوز حادث نشده به تصویر کشیده شده است.
رئیس جامعةالمصطفی با الگو و برتر برشمردن مفهوم انتظار در مکتب اهلبیت (ع) گفت: در روایات ائمه اطهار (ع) انتظار، زنده و پویاست. انتظار، شوق رسیدن به یک رستاخیز الگومند است و راهبردی در حوزه تربیت منتظرانه و انسانساز است.