دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

قطعاً مسئولیت این حادثه دلخراش بر عهده کسانی است که عامدانه یا جاهلانه بر خشونت های مذهبی تأکید می نمایند، و با سکوت در مقابل حوادث اخیر و دیگر خشونت های سلفیون در دیگر کشورها سکوت خائنانه در پیش گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در یادداشتی به کشتار شیعیان مصر اشاره کرد و ضمن هشدار نسبت به تشدید اختلافات مذهبی، نقش آفرینی علمای جهان اسلام در این برهه حساس را ضروری خواند. وی تاکید کرد که دامن زدن به فتنه انگیزی مذهبی، بازی کردن در زمین دشمن است و نهادهای مهم دینی در جهان اسلام باید به رسالت خویش در آگاه کردن مسلمانان از توطئه های غرب بر ضد امت اسلامی عمل نمایند. متن این این یادداشت که در اختیار حوزه نیوز قرار گرفته، به این شرح است:

در تاریخ پرفراز و نشیب اسلام، تفرقه بین مذاهب و ملل اسلامی، از مشکلات بنیان کن جوامع اسلامی بوده است که لطمات زیادی بر پیکر امت واحدۀ اسلامی وارد ساخته است،گرچه در مقاطعی مصلحانی چون سید جمال الدین اسد آبادی و نیز شاگرد ایشان «شیخ محمد عبده »و... در راه ایجاد وحدت اسلامی میان امت های اسلامی تلاش های فراوانی نمودند، و یا شیخ محمود شلتوت رئیس جامع الازهر مصر که فتوای جواز پیروی از فقه شیعه را صادر نمود و مذهب تشیع را در ردیف چهار مذهب فقهی اهل سنت به رسمیت شناخت که باید از ایشان  به عنوان یکی از مفاخر اهل سنت در ایجاد وحدت اسلامی یاد نمود، لذا در آن دوره زمانی شاهد تلاشهای بی شائبه حضرت آیت الله بروجردی نیز می باشیم که در صدور فتوای شیخ شلتوت و به رسمیت شناخته شدن مذهب شیعه در کنار مذاهب چهارگانه اهل تسنن که وحدت اسلامی را وارد مرحله نوین کرد، نقش بسزایی داشت.

* استعمارگران؛ عاملان کلیدی فتنه مذهبی بوده اند

لیکن علی رغم این تلاشهای وحدت طلبانه علمای شیعه و اهل تسنن، دولت ها و ملت های اسلامی هم چنان اسیر تفرقه بودند و استعمارگران که خود عامل کلیدی این فتنه گری ها بودند با غارت کشورهای اسلامی و برافروختن آتش تفرقه گام برداشتند، تا اینکه نهضت امام خمینی در سال 1342 و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357روح جدیدی از اتحاد اسلامی  به کالبد جوامع اسلامی دمیده شد که شخص امام خمینی (ره) منادی این وحدت به شمار می آید.

* نقش آفرینی امام و رهبری در وحدت اسلامی

امام خمینی (ره)با دعوت همۀ ملت ها ی اسلامی مبنی بر  تمسّک بر توحید کلمه ،ضرورت وحدت جوامع اسلامی را گوشزد نمودند، لذا نقش امام(ره) در ایجاد اتحاد میان مسلمانان و نیز تشکیل امت واحدۀ اسلامی بر اساس آیۀ:«ان هذه امتکم امه واحده و أنا ربّکم فاعبدون»  می باشد، لذا هدف امام(ره) تقویت اتحاد و همبستگی جوامع اسلامی در مقابله با دشمنان اسلام به عنوان راهبردی کلیدی در گفتمان امام مطرح می باشد، در راستای حفظ وحدت اسلامی   مقام معظم رهبری با طرح ضرورت وحدت میان مسلمانان رسالت خود را به نحو احسن اجراء نمودند،در این بین بسیاری از علمای اهل سنت نیز با بصیرت و بینش کامل راه را برای  تفرقه افکنی های استکبار مسدود نمودند، که از ان جمله می توان به مواضع علمای الأزهر در محکومیت اخیر عملیات تروریستی تکفیری علیه شیعیان در مصر اشاره نمود،که اتخاذ این نوع مواضع می تواند از افزایش خشونت های مذهبی علیه شیعیان بکاهد، اما عرصه اتحاد و وحدت میان مسلمانان نیازمند دغدغه ای فراگیر از سوی همه علمای اسلامی است.

* به راه افتادن پروژه شیعه هراسی و خشونتهای مذهبی

اخیراً  شاهد پروژه شیعه ستیزی و شیعه هراسی  و نیز ایجاد تفرقه و خشونت های مذهبی  از سوی استکبار جهانی به سردمداری آمریکا و صهیونیسم با کمک و همکاری  گروه های افراطی تکفیری  و نیز جنایات بی حد و حصر گروه های تکفیری در جوامع و کشورهای مختلف اسلامی می باشیم. آنچه بسیار قابل تأمل است، غفلت برخی علمای اسلامی برای مقابله با توطئه های امریکا و صهیونیسم و مسامحه علیه نفوذ افکار متحجرانۀ وهابیت در درون کشورهای اسلامی می باشدکه این غفلت قطعا باعث خواهد گردید خشونت های مذهبی در کشورهای اسلامی فراگیر گردد،که تفرقه میان مسلمانان و تحریک مسلمانان علیه یکدیگر  منجر به  تضعیف  مقاومت علیه دشمن واقعی اسلام یعنی رژیم صهیونیستی خواهد گردید، امری که به عنوان مهم ترین هدف امریکا در خاورمیانه محسوب می گردد. لذا علمای اسلامی باید با گوشزد نمودن رژیم صهیونیستی  به عنوان  دشمن واقعی اسلام، همه جوامع اسلامی را از تفرقه و نیز شیوع خشونت های مذهبی بر حذر دارند. هم چنین ضروری است همۀ اندیشمندان اسلامی در مسیر اتحاد اسلامی و مقابله با اندیشه های ضد اسلامی و ضد قرآنی سلفیون گام بردارند.

* جنایت اخیر، قلوب همه مسلمانان را جریحه دار کرد

اخیرا ًدر مناسبت دینی نيمه شعبان كه مورد احترام قاطبه مسلمانان است، تعدادی سلفی های تندرو به شیعیانی که به مناسبت نیمه شعبان به شیخ "حسن شحاته" روحانی برجسته مصری که در منزلی در یکی از روستاهای استان الجیزه گردهم آمده بودند، حمله كرده و در جریان ضرب و شتم این شیعیان چهار نفر از آنها از جمله شیخ "حسن شحاته" را به طرز فجیعی به قتل رساندند و منزل را نیز به آتش كشیدند که این جنایت، قلوب همه شیعیان و مسلمانان  را جریحه دار نموده است، قطعاً مسئولیت این حادثه دلخراش بر عهده کسانی است که عامدانه یا جاهلانه بر خشونت های مذهبی تأکید می نمایند، و با سکوت در مقابل حوادث اخیر و دیگر خشونت های سلفیون در دیگر کشور ها سکوت خائنانه در پیش گرفته اند.

* از سانسور شیعه کشی در بحرین تا حمایت از تروریستهای سوریه

به راستی چرا باید با تسامح برخی مسئولان اجرائی دولت مصر، عرصه برای سلفیون مهیا گردد تا آنها  با کشتار فجیع شیعیان در راه شیعه ستیزی و نیز ایجاد تفرقه و جنگ های مذهبی گام بردارند؟ مگر نه این است که آمریکا و صهیونیسم با استفاده از توان فکری و نیروی انسانی گروههای التقاطی سلفی سعی در ایجاد جنگ های مذهبی و طایفه ای گرفته است؟ در تأیید مدعایم مبنی بر گسترش پروژه شیعه ستیزی و کشتار شیعیان باید اذعان نمود، چرا شیعه کشی در بحرین با سانسور شدید خبری بسیاری از رسانه های مدعی دموکراسی و حتی بسیاری از شبکه های ماهواره ای عربی مواجه گردیده است؟ چرا در لبنان گروه های افراطی تکفیری، شیعیان و علویون و دیگر مسلمانان را مورد کشتار و جنایات بی سابقۀ خود قرار داده اند؟ به راستی چرا کشتار فجیع  شیعیان در سوریه انعکاس داده نمی شود اما نشست دشمنان سوریه که با ارسال انواع سلاح های  نظامی و حتی تسلیحات شیمیائی چهره پلید خود را نشان داده اند در رسانه های متعدد منطقه ای و غربی با عنوان استقرار صلح و آزادی و دموکراسی در سوریه نام برده می شود؟! یقینا بسیاری از علمای اسلامی باید بیش از گذشته با محکومیت  این حوادث، انزجار خود را از تفرقه افکنی های استکبار و نیز جنایات و شرارت های  گروه های تکفیری اعلام  دارند تا دشمنان اسلام و قرآن در طرح  شائبه اختلاف میان علمای اسلامی و نیز تفرقه میان مسلمانان ناکام گردند. در این میان نمی توان نقش برخی از حامیان گروه های تکفیری  و تحریک کنندگان تئوری  خشونت و تروریسم در جهان اسلام را نادیده گرفت، برخی از افراد که لقب عالم اسلامی را با خود یدک می کشند متأسفانه با تحریک و ایجاد تفرقه میان مسلمانان دقیقا بر اساس توطئه های دسمنان اسلام و قرآن گام بر می دارند، که این امر عمق فاجعه علیه شیعیان را دوچندان نموده است.

* اتحاد اسلامی در گرو اقدام علما و گروه های اسلامی

در خاتمه باید همه علمای اسلامی را به وحدت اسلامی و حفظ اتحاد امت اسلامی فراخواند و ضرورت نشست های متعدد در راستای تقریب بین مذاهب اسلامی را  برای رفع خشونت های  مذهبی در کشورهای اسلامی خواستار گردید و نیز باید ضرورت وحدت همه مسلمانان جهان و مقابله  با تفکر التقاطی و متحجرانۀ سلفیون را به همه علمای اسلامی و نیز امت اسلامی گوشزد نمود، لذا با ورود همۀ علمای اسلامی در محکومیت اقدامات اخیرگروه های تکفیری  علیه شیعیان و دیگر مسلمانان قطعا مسیر اتحاد و وحدت امت اسلامی هموارتر خواهد گردید، اما با غفلت و سکوت برخی افراد موثر و متنفذ در میان برخی گروه های اسلامی  یقینا آتش تفرقه و خشونت های مذهبی سلفیون  دامان آنها را نیز در برخواهد گرفت، لذا امید است با اتحاد بیش از پیش علمای اسلامی ، صلح و آرامش مستمر در کشورهای اسلامی و نیز برادری روز افزون در امت اسلامی  را شاهد باشیم. انشاءالله

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha