به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، طلاب و اساتید عالی حوزه علمیه نجف و شیوخ قبایل و فرهنگیان و اساتید دانشگاه از استان های مختلف عراق در تشییع پیکر الساعدی شرکت داشتند.
مشایعت کنندگان، پیکر آن مرحوم را از مسجد الطوسی واقع در مرکز شهر قدیمی به سمت مرقد مطهر امام علی بن ابی طالب علیه السلام تشییع کردند.
پس از اقامه نماز بر پیکر این مرحوم توسط حضرت آیت الله سید محمد سعید حکیم در صحن شریف حرم علوی، جنازه به منزل مرحوم و سپس برای دفن به جوار مرقد کمیل بن زیاد منتقل شد.
شیخ عباس اللامی استاد حوزه علمیه گفت: زندگی الساعدی سرشار از جهاد و علم بود و فقدان وی کمبودی است که هیچ چیز جای آن را پر نمیکند؛ چرا که آن مرحوم رنج های زیادی را در راه دین متحمل شد و بر ما لازم است که به خاطر از دست دادن این عالم بزرگ عزادار باشیم.
وی افزود: شیخ ساعدی از اطرافیان حضرت آیت الله خوئی و در انتفاضه شعبانیه مورد اعتماد ایشان بود به گونه ای که سید خوئی در بسیاری از خدمات دینی و مذهبی به ایشان اعتماد میکرد و این نشان دهنده امانتداری بالای این شیخ راحل بود. شیخ ساعدی هیچگاه حتی در سخت ترین شرایط از خدمت به دین و مذهب جدا نشد. من در روزهای سخت و دشوار رفحاء در کنار ایشان بودم و شاهد تحرکات سیاسی ایشان در خدمت به دین و مذهب بودم و هیچگاه از ایشان نشنیدم که طالب دنیا یا منصب بوده باشد بلکه عمر خود را در راه اسلام صرف نمود.
* مورد اعتماد مراجع بود
نزار حبیب طاهر الموسوی مدیر زیارتگاه های بصره نیز گفت: شیخ ساعدی از افراد مورد اعتماد مراجع در روزهای انتفاضه شعبانیه 1991 بود. در آن زمان یک کمیته هفت نفره توسط مرحوم آیت الله العظمی خوئی تشکیل شد و پس از آن تعدادی از بزرگان به این کمیته اضافه شدند که شیخ ساعدی از آنها بود.
وی افزود: شیخ ساعدی از مجاهدان بزرگی بود که مورد اعتماد مراجع بود. شیخ ساعدی و همراهانش نقش مثبتی در آن دوره داشتند و حتی پس از سیطره صدام حسین نیز شیخ ساعدی به حمایت خود از مجاهدان ادامه داد.