به گزارش سرویس استان های خبرگزاری حوزه در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمين احمد مبلغي گفت: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین مروجی، حقیقتا کسی بود که به صورت ملموس و برجسته ای توجه به خداوند در وجود او موج می زد تا جایی که حتی در جلسات عادی خود با دیگران، شیرین ترین سخن برای او سخن از خداوند بود.
رييس دانشگاه مذاهب اسلامي اظهار داشت: با حلول ماه رجب، شعبان و رمضان شوق زائد الوصفی در او پدید می آمد که افراد مرتبط با او آن را درک می کردند و شبهای جمعه برای تهجد در دل شب و خلوت با خدای خویش، احساس ویژه ای پیدا می کرد.
وی خاطر نشان ساخت: وی دلسوزی زیادی برای مردم می کرد و ملجا وپنا هگاه افراد یتیم وبی سرپرست بود، گاه یتیمی را که سرپناهی نداشت مدتها به خانه خود می آورد و او رامورد حمایت قرار می داد تا جا و مسکنی بیابد.
سخنران این مراسم گفت: حقیقت این است جهان هستی در وجود و کیان خود وابسته به حقتعالی است و واقعیتی جز عین این وابستگی به ذات مقدس ربوی ندارد. خداوند مبدا وجود، زیبایی، قدرت، علم و کمال است. خواه ما به "اصالت وجود" معتقد باشیم یا به "اصالت ماهیت"، حقیقت این است "اصالت در وجود" از آن اوست.
وي اظهار داشت: ادراک این عقیده چنانچه در اعماق ذهن انسان جای گیرد، و با تمام وجود آن را در خود بازیابد، بازتابهای وسیعی را بر سه مقوله: "زاویه های دید"، "اندیشه های " و "انگیزه های انسان" بر جای می گذارد و این سه تحول (نگاه خدامدار، اندیشه خدامدار و انگیزه خدامدار) براساس اعتقاد به "انحصار وجود اصیل به خداوند" رخ می دهد، و در سلوک و زندگی انسان جنبه های کانونی و خاستگاهی پیدا می کنند و آدمی هر وضعیت را حتی حب و احساس های خود نسبت به غیر خدا را از این خاستگاه و کانون آغاز می کند.
رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس گفت: از اینجا می توان منظور آیه: "قُلْ إِنْ کانَ آباؤُکُمْ وَ أَبْناؤُکُمْ وَ إِخْوانُکُمْ وَ أَزْواجُکُمْ وَ عَشيرَتُکُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ کَسادَها وَ مَساکِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَيْکُمْ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهادٍ في سَبيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ". (توبه 24) را فهمید که این آیه انحصار حب به خداوند را از انسان نخواسته است؛ بلکه آنچه می خواهد، این است که حب به خداوند در نسبت با حب داشتن به پدران، فرزندان، برادران، همسران، عشیره، اموال، تجارت، ومساکن بیشتر باشد.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي اظهار داشت: خداوند مبدا همه محبتها است و حقیقتا در انسان - البته در صورت حسن ظن به او - عشق را سرزنده می کند و حتی احساسات مربوط به همین دنیا را هم در انسان فعال می کند.
وی خاطرنشان كرد: همه می دانیم که احساسات عاطفی پیامبر (ص) به خانواده اش از همه ما بیشتر بوده است و حتی بعد از گذشت سالیان سال از تاریخ مرگ مادر خود، بر او می گریست و نیز همه می دانیم که وی با کمال لطافت عاطفی با فرزندان خود برخورد می کرد.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي ادامه داد: با وجود اين، پرسش این است که آیا وی حب بیشتری به خانواده خود داشته است؟ پاسخ، روشن است که وی حبیب خداوند بود و حب به خداوند در قلب او موج می زد، ولی سخن این است که حب خداوند عامل لطیف شدن قلب او به مردم و تقویت احساسات عاطفی و خانوادگی در او می شد، احساسات و عواطفی که در دیگران به این صورت شدید نبود و این همان انتقال از خداوند به غیر خداوند است.
خاطرنشان مي شود: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ماشاءالله مروجی مؤسس حوزه علمیه کوهدشت و از اساتید حوزه بود.
وی درحوزههای علميه بروجرد، خرمآباد، ملاير و نجف اشرف به تحصيل علوم دينی پرداخته وازمحضربزرگانی مانند آيتالله كمالوندكسب فيض كردوشاگردان زيادی را برای تبليغ وترويج دين مبين اسلام ومكتب اهل بيت(ع) تربيت وتحويل جامعه داده است.
آن عالم ربانی از زمان حضور آيتالله العظمى بروجردی درشهرستان بروجرد، جهت كسب علوم ومعارف دينی وارد حوزه علميه اين شهرستان شد و بعد از فراگرفتن دوران مقدمات علوم حوزوی، برای تحصيلات تكميلی به حوزه علميه نجف اشرف عزيمت كرد پس از مدتی اقامت در نجف اشرف و كسب مراتب علمی به ايران بازگشت و در حوزههای علميه همدان وخرمآباد مشغول تحصيل و تدريس شد.
مرحوم حجتالاسلام والمسلمین مروجی،مؤسس مدرسه علميه باقرالعلوم(ع) كوهدشت، سرانجام دربيست ودوم تيرماه سال 1389 شمسی در شهر مقدس قم دارفانی را وداع گفت.