یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

نگارش و نشر سه کتاب مرجع برای رفع نیازهای قرآن پژوهی محققان، در فهرست کارهای مرکز فرهنگ و معارف قرآن دفتر تبلیغات اسلامی حوزه قرار دارد که شامل کتاب‌های تفسیر راهنمای قرآن، دایرة‌المعارف قرآن و فرهنگ قرآن می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین اکبر قنبری؛ کارشناس محتوایی سایت‌های فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به کیفیت بالای نمایشگاه قرآن گفت: این مرکز متکفل کارهای قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی است و انجام تمامی فعالیت‌های قرآنی که به دفتر تبلیغات مربوط می‌شود، برعهده این مرکز است.

کارشناس محتوایی سایت‌های فرهنگ و معارف قرآن گفت: امروز مرکز فرهنگ و معارف قرآن یکی از بزرگ‌ترین مراکز تخصصی در این زمینه می‌باشد که نشر و عرضه نزدیک به هفتاد عنوان کتاب، تا کنون، از نتایج فعالیت‌های این مرکز بوده است.

حجت الاسلام قنبری با اشاره به نیار جامعه به آثار بنیادین و مهم در عرصه قرآن پژوهی ادامه داد: با توجه به احساس نیازی که در جامعه به نشر و عرضه کتاب‌های مرجع در زمینه قرآن پژوهی وجود دارد، مرکز فرهنگ و معارف قرآن نیز در این زمینه گام‌های موثری برداشته است که از آن جمله می‌توان به انتشار برخی از آثار مهم و مرجع برای استفاده پژوهشگران علوم قرآنی می‌باشد که البته تعدادی از هفتاد عنوان کتاب منتشر شده توسط مرکز فرهنگ و معارف قرآن، خود نیز مشتمل بر چندین جلد کتاب است.

وی گفت: فرهنگ قرآن یکی از کتاب‌های مرجع سی‌سه جلدی است همچنین تفسیر راهنمای قرآن مشتمل بر 21 جلد است که یک جلد آن نمایه و بقیه مجلدات آن تفسیر است.

حجت الاسلام قنبری تاکید کرد: یکی از کتاب‌های مرجع و مفیدی که در عرصه قرآن پژوهی در دست انتشار می‌باشد، دایره المعارف است که تا کنون 10 جلد آن منتشر شده و پیش بینی می‌شود که انتشار این کتاب در قالب سی جلد خواهد بود.

وی افزود: برابر آمار موجود، هر دانش پژوهی که قصد انجام فعالیت پژوهشی در زمینه علوم و معارف قرآنی را داشته باشد، از سه کتاب مرجع نامبرده می‌تواند استفاده ‌کند.

حجت الاسلام قنبری با توضیح این مطلب که این کتاب‌ها در بردارنده بیش از سه هزار موضوع قرانی است که می‌تواند در نوع خود نیاز پژوهشگران را به کتاب‌های مرجع تا حدودی مرتفع ‌کند.

وی گفت: کلیه آثار منتشر شده توسط مرکز فرهنگ و معارف قرآن، اکنون علاوه بر کتاب به صورت نرم افزار نیز تولید و تکثیر شده‌اند؛ زیرا یکی از سیاست‌های مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم این است که اطلاعات را به رایگان در اختیار مردم قرار دهند در راستای این سیاست، نرم‌ازاری به نام «شجره طوبی» تولید شد که این نرم‌افزار شامل کلیه نرم افزارهای تولید شده تا زمان تولید این سی دی، در مرکز فرهنگ و معارف قرآن است.

حجت الاسلام قنبری تاکید کرد: راه‌اندازی سایت‌های تخصصی توسط این مرکز، یکی دیگر از راه‌های استفاده شده برای ارایه اطلاعات پژوهشی لازم به پژوهشگران و علاقه مندان می‌باشد مورد توجه جدی مرکز فرهنگ و معارف قرآن قرار دارد که در این سایت‌ها تولیدات مرکز برای استفاده کاربران مجازی بارگذاری شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha