حضرت امام علی (ع) فرمودند: سلامتى بهترين نعمت است. آن را پاس بدارید. هم چنین در قرآن، بارها بر نعمت حفظ سلامتی تاکید شده است. در ایران اسلامی نیز، از گذشته با طبیبانی چون زکریای رازی و بوعلی سینا و .. این طب اسلامی ریشه داشته و مهم شمرده شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، امسال در نمایشگاه قرآن برای نخستین بار به این موضوع توجه شده است. غرفه طب سنتی در این نمایشگاه، غرفهای است که با باور به طب بزرگانی، مثل بوعلی سینا، براساس دستورات دین مبین اسلام، مطابق با نیازهای جسمانی بشر و بدون نیاز به داروهای شیمیایی، فعالیت میکند. در این غرفه جمعیت زیادی در انتظار معاینه و ویزیت پزشک سنتی که یک روحانی است نشستهاند. ویزیت در اینجا رایگان است و بیماران به ترتیب نوبت، به میز پزشک مراجعه میکنند.
از محمد طاهری مسئول غرفه طب سنتی درباره چگونگی فعالیت این غرفه سوال میکنم، پاسخ میدهد: با این که امسال نخستین سال است در نمایشگاه قرآن حضور پیدا کردهایم، اما با استقبال خوبی از طرف مردم روبرو شدهایم. به طوری که همه روزه عصرها، در این غرفه بیش از سی تا چهل بیمار را پذیرش کرده و توسط پزشک ویزیت میکنیم.
علاوه براین؛ قصد برگزاری کلاسهای آموزشی در طول سال را داریم که علاقمندان میتوانند در این جا، فرمهای ثبت نام را پر کرده و برای شرکت در این کلاسها اعلام آمادگی میکنند. هدف این کلاسها تنها برای تشخیص مزاج فردی است تا شخص خود را بهتر شناخته و تغذیه مناسب را برای مزاج خود بیابد.
در ادامه، به سراغ پزشک طب سنتی مستقر در غرفه رفتم و از او درباره نحوه فعالیت های غرفه سوال کردم؛ در پاسخ گفت: در غرفه طب سنتی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن، ابتدا با توجه به معاینه بالینی مراجعین، اقدام به تعیین مزاج متقاضیان میکنیم و پس از مشخص شدن طبع و مزاج مراجعین، در صورت نیاز به درمان های ساده و ابتدایی، راهنمایی و به تجویز داروی سنتی و گیاهی لازم به آنها میپردازیم، اما در صورتی که به درمان دقیق و پیشرفته ای نیاز باشد، مراجعان به درمانگاه تخصصی طب سنتی معرفی می شوند.
وی درباره تفاوت طب سنتی با طب غربی گفت: طب سنتی از نظر نوع درمان با طب غربی این تفاوت را دارد که کل نگر است و به تنظیم تعادل کل بدن اهمیت میدهد یعنی هدف از درمان های رایج در طب سنتی، بازگرداندن این تعادل کلی است که اگر از بین برود بیماری در بدن بروز می کند.