به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله، ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه حجتیه قم با اشاره به ضرورت اجرای کامل قوانین مجازات اسلامی، گفتند: اگر قانون قصاص را که شهید بهشتی ارائه و امام(ع) تنفیذ کردند دقیقا اجرا میشد و از فضا سازی های بیبیسیها نمیترسیدیم، کشور در امنیت کامل به سر میبرد؛ البته الان هم امنیت برقرار است.
حضرت آیتالله سبحانی در ادامه به فصاحت و بلاغت قرآن اشاره کرده و افزودند: به کلمات آخر آیات "فواصل" میگویند، در نحوه به کار بردن این فواصل نیز حکمتهایی است.
ایشان خاطرنشان کردند: وقتی قرآن درباره مجازات سارق و قطع دست او سخن میگوید، صفت عزت و قدرت را به خداوند نسبت میدهد، چون در اجرای قانون مجازات، عزت و قدرت است، نه عطوفت و مغفرت.
معظمله در تفسیر آیه 37 یس "وَآيَةٌ لَّهُمْ اللَّيْلُ نَسْلَخُ مِنْهُ النَّهَارَ فَإِذَا هُم مُّظْلِمُونَ"، اظهار داشتند: از اینجا به بعد، قرآن کریم دلایل آسمانی و غیر زمینی معاد را مطرح میکند و میگوید، از انجام منظم شب و روز طی میلیونها سال به این نتیجه میرسیم که این خانه صاحبی دارد و قادر بر معاد است.
ایشان با اشاره به یک بحث لغوی در این آیه، افزودند: اگر سلخ با عن متعدی شود،به معنای پوست کندن است و اگر با من متعدی شود، به معنای اخراج است، چون اینجا با من متعدی شده آیه چنین معنا میشود، یکی دیگر از نشانههای معاد خارج کردن نور از ظلمت است.
این مرجع تقلید ادامه دادند: بر این اساس اصالت با تاریکی است و نور جنبه عرضی دارد، لذا اگر زمین در مدار خورشید قرار نگیرد سراسر تاریکی خواهد شد.
حضرت آیتالله سبحانی خاطرنشان کردند: همان طور که نور برکت است، ظلمت هم برکت است، لذا خداوند جاعلالنور و الظلمات بوده و لزومی ندارد که فقط نور را به خدا نسبت دهیم.
معظمله با اشاره به تعابیر مختلف قرآن، درباره شب و روز، گفتند: نسلخ منه النهار، اختلاف الیل و النهار و یولج الیل فیالنهار همه به یک معنی هستند.
ایشان با اشاره به تفاسیر مختلف در آیه 38 سوره یس "وَالشَّمْسُ تَجْرِی لِمُسْتَقَرٍّ لَّهَا ذَلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ"، یادآور شدند: خورشید با کهکشان همراه خود در حال حرکت است، تا به مستقر و قرارگاه خود برسد و هرگاه به این مستقر برسد، قیامت بر پا میشود.
انتهای پیام 20/313