به گزارش خبرگزاری حوزه،، معظم له شب گذشته در مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران با اشاره به فضایل شب قدر گفتند: در شب قدر، عالم تکوین برنامه ریزی سال آینده خود را رقم خواهد زد؛ همان طور که هر دولتی برای سال آینده خود برنامه ریزی می کند، در شب قدر نیز مقدرات عالم رقم خواهد خورد.
*انسان در سرنوشت خود نقش اساسی دارد
ایشان افزودند: در این شب وضعیت سال آینده کائنات مشخص می شود به ویژه انسان که وظایف و شرایط او کاملا مشخص خواهد شد؛ البته این به آن معنی نیست که انسان در این میان بی اختیار است و هیچ نقشی در سرنوشت خود ندارد بلکه خود انسان در تعیین سرنوشتش نقش اساسی دارد.
این مرجع تقلید عنوان کردند:قدر و تقدیر الهی به معنی دست بستگی انسان در مقابل حوادث نیست و هر کسی که در این زمینه این مطالب را بیان کند که انسان در مقابل تقدیر دست بسته است، سخنی مطرود و خلاف اسلام را به زبان آورده است؛ بدون شک سعادت و شقاوت انسان به دست خود اوست.
معظم له گفتند: درست است که یک سری از حوادث از دست انسان خارج است ولی قرآن می فرماید که گاهی شرایط به دلیل عملکرد انسان ها و حوادث تغییر می کند.
این مفسر قرآن تصریح کردند: آثار برخی از گناهان فردی و یک سری از گناهان جمعی، اثر جمعی نیز دارد؛ به عنوان مثال وقتی فساد در جامعه زیاد می شود، مرگ ناگهانی مردم و جوانان افزایش می یابد.
حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به نزول فرشتگان و حضرت روح به روی زمین در شب قدر عنوان کردند: در این شب ملائکه به زمین فرود می آیند و کسانی که چشم برزخی دارند، این حضور را مشاهده می کنند؛ مرحوم آیت الله العظمی بروجردی می فرمود که استاد ایشان مرحوم آخوند کاشی نیز می فرمود که ملائک را مشاهده می کند و این به آن معنی است که قلب و چشم او خدایی شده است.
ایشان گفتند: مقصد فرشتگان عظیم الهی در روی زمین، محضر حضرت صاحب الزمان(عج) است؛ مقدرات ما به خدمت ایشان رسیده و ایشان نیز آن را امضا می کنند پس با دعا و تضرع باید از حضرت بخواهیم که بهترین مقدرات را به پیشگاه الهی بفرستد؛ پیش از امام زمان(عج) ملایک هر شب قدر به خدمت یکی از ائمه(ع) و پیامبر(ص) می رسیدند.
حضرت آیت الله سبحانی یادآورشدند: شب قدر یادآور عظمت جایگاه امام علی(ع) در نظام خلقت است؛ اولین افتخار امام علی(ع) آن است که ایشان نیز همچون حضرت عیسی(ع) ولیدالکعبه است؛ ایشان در خانه کعبه و حضرت عیسی(ع) در بیت اللحم بدنیا آمدند؛ با این تفاوت که حضرت مریم که از معصومین تاریخ است پس از زایمان دستور گرفت برای تناول غذا درخت خرما را تکان دهد در حالی که برای حضرت فاطمه بنت اسد، از بهشت غذای بهشتی در آن سه روزی که میهمان خانه خدا بودند، فراهم شد.
ایشان گفتند: یکی از وجوه امام علی(ع) و حضرت عیسی(ع) آن است که هر دو، دو عده پیروان و دشمنان را با خود دارند که یا درباره آنان غلو می کنند و یا از دشمنان خونی آنها هستند؛ امام علی(ع) آفریده شده ای بی همتاست که در 14قرن پیش اعلامیه حقوق بشر را بسیار کاملتر و جامعتر و عملی تر از قانون حقوق بشر سال 1946 در نامه به مالک اشتر تدوین کردند.
*ریشه تکریم بازنشستگان درحکومت امام علی(ع)
این استاد برجسته حوزه، یادآورشدند: آنها قانون حقوق بشر را نوشتند به آن عمل نکردند و هر روز در اقصی نقاط جهان نیز جنگ افروزی می کنند؛ در حالی که ایشان خود اولین عمل کننده به سخن خویش در باره انسان ها بودند؛ امام علی(ع) حتی از پیرمردان مسیحی نیز غافل نبود وبرای آنان حقوق بازنشستگی تعیین کرده بود؛ ریشه تکریم بازنشستگان و حقوق به آنها در حکومت امام علی(ع) است.
ایشان گفتند: مدعیان حقوق بشر امروز در سوریه به بهانه اینکه این کشور از مقاومت در مقابل اسراییل حمایت می کند جنگ افروزی می کنند و روزی نیست که مردم را در سراسر جهان به کشتن ندهند.
حضرت آیت الله سبحانی یادآورشدند: یکی از آیاتی که پیرامون امام علی(ع) آمده است، آیه 61آل عمران و یا آیه مباهله است که در آن تمام مفسران معنی «انفسنا» را به امام علی(ع) مرتبط دانسته اند و معتقد هستند که خداوند امام علی(ع) را جان پیامبر معرفی کرده است؛ در سوره احزاب نیز امام علی(ع) به همراه سایر اهل بیت(ع) در آیه تطهیر تجلی درخشانی دارد؛ همین مسئله در سوره غافر و مومن و هل اتی نیز به چشم می خورد.
ایشان گفتند: احمد بن حنبل اشاره می کند که در خصوص هیچ کدام از صحابه و اهالی اسلام همچون امام علی(ع) روایت صحیحه از قول پیامبر نداریم؛ این سخن یکی از بزرگترین محدثان اهل سنت است که موید روایات کثیر پیرامون فضایل حضرت است.