حضرت آیت الله مکارم شیرازی با قرائت آیه 35 سورهاحزاب گفتند: در این آیه خداوند ده فضیلت را از فضائل برای مردان و زنان با فضیلت بیان میکند و در ادامه بیان میدارد که خداوند اجر عظیم برای آنها فراهم آورده است.
این مرجع تقلید این آیه را جوابگوی نسبتهای ناروا به اسلام از سوی دشمنان دانستند و افزودند: دشمنان میگویند که اسلام توجهی به زنان ندارد، در حالی که اسلام بالاترین ارزش را در 1400 سال قبل برای جنس زنان قائل شده است.
ایشان با بیان اینکه در دوره جاهلیت زن هیچ نوع ارثی نمیبرد و زن و تولد دختر برای آنها عیب بزرگی محسوب میشد ادامه دادند:تا جایی که از عصبانیت و غضب و قصه چهرهشان سیاه میشد و مدتی به بیابان میرفت تا کسی او را نبیند. زمانی هم که باز میگشت، یا دختر را نگه میداشت و ننگ دختر را تحمل میکرد یا این که او را زنده به گور کند و از این ننگ -به خیالشان ـ خود را راحت کند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره دیدگاه اسلام درباره تولد فرزند دختر گفتند: بر اساس روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله، هر کس خداوند سه دختر به او بدهد، آنها را نگهداری کرده و به خانه بخت بفرستد و آنها را اکرام کند، در روز قیامت در کنار پيامبر(ص) خواهد بود.
ایشان افزودند: دنیای امروز چنین اعتقادی درباره زنان و دختران ندارد، امروز آنها ابزاری برای هوسهایشان و وسیله تبلیغاتی برای کالاهایشان هستند. برای جذب مشتری منشی دفترشان باشد.
معظمله با ابراز تأسف از وجود برخی افکار جاهلیت در میان برخی مسلمانان گفتند: متأسفانه هنوز این رسوبات در میان برخی مسلمانان وجود دارد. بارها در نامهها نوشتهاند که مال پدر را پسرها تقسیم کرده و به دخترها سهمی ندادهاند، در حالی که قرآن میگوید همه از ارث پدر و مادر ارث میبرند.
ایشان درباره آیه 35 سوره احزاب گفتند: این آیه بیان میدارد که زنان و مردان مسلمان، با ایمان، مطیع فرمان خدا، راستگو، شکیبا، متواضع، انفاق کنندگان، روزه میگیرند، حفظ عفت میکنند و زیاد یاد خدا میکنند، اگر دارای این فضائل که بخشی اعتقادی، عملی، اخلاقی، واجب و مستحب است، باشند، هم مغفرت الهی و هم اجر عظیم خداوند در انتظار آنهاست.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در این آیه زنان و مردان به صورت یکسان بیان شده است، تصریح کردند: ممکن است در برخی مسئولیتهای اجتماعی که با روحیه زنان نمیسازد تفاوت وجود دارد، مانند فرماندهی لشکر، قضاوت و... کارهایی مخصوص مردان است و با روحیه زنان سازگاري ندارد.
ایشان با بیان این که اسلام بر اساس وجود و ظرفیتهای متفاوت در میان زن و مرد، وظایف هر کدام را مشخص کرده است، گفتند: خداوند زن و مرد را بر اساس ساختمانشان مسئولیت داده است، این همسو با عدالت است.