جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حضرت آيت الله مكارم شيرازي گفتند:امروز تمام مشکلات اقتصادی ما در کشور عدم تدبیر قوی و علم کافی در عرصه اقتصاداست که امیدواریم این نقیصه در آینده جبران شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه معظم له در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در مدرسه امیرالمومنین(ع) قم طی سخنانی با اشاره به اهمیت لیالی قدر اظهارداشتند:  این شب از فرصت های ویژه الهی بوده و همگان با حضور در آن  برای مشکلات خود و جهان اسلام دعا می کنند

معظم له با اشاره به برخی از اعمال شب قدر از جمله توبه از گناه و خواندن نمازهای مخصوص این شب افزودند: از دیگر اعمالی که در روایات ما به آن تاکید شده است افزودن به معلومات دینی است بطوری که همه باید سعی کنند تا در این شب ها در کنار اعمال مخصوص آن معلومات خود را درباره اسلام و حقیقت آن افزایش دهند .

این مرجع تقلید تاکیدکردند: پرداختن به مباحث علمی و دینی، خواندن قرآن کریم با توجه به معنی و مفهوم آن و بیان سخنان پیشوایان و ائمه (ع) از جمله اعمالی است که به آن بسیار تاکید شده است.

معظم له درادامه سخنان خود و در پیرو مباحث خود در شب نوزدهم ماه مبارک به بیان بخشی از نامه امیرالمومنین به کمیل پرداختند و یادآورشدند: همواره در طول تاریخ در مقابل انبیاو پیامبران الهی افراد شیاد و کذابی پیدا شده اند که مدعیان دروغین نبوت بوده اند که البته شناخت آنها کار دشواری نبوده و نیست،بطوری که انبیاء همواره مردم را دعوت به خوبی و دانش نموده اما مدعیان دروغین مردم را به جهل دعوت می کردند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، ادامه دادند: متصوف ها یکی از این جریانات گمراه و انحرافی هستند که منش آنها همواره بر قطع رابطه با علما و دانشمندان استوار است؛ صوفیه،این فرقه ضاله همواره مردم را به جهل وبی کتابی دعوت می کنند بطوریکه می گویند اگر بطور مثال کسی 18 کتاب دارد این تعداد به 19 افزایش یابد، باید کفاره بدهد!

ایشان در ادامه با اشاره به کلامی از امام علی(ع) گفتند: این امام همام در صدر اسلام مردم را به سه دسته علما و دانشمندان،شاگردان آنها و افراد منحرف  تقسیم کرده و همواره همگان را بر علم آموزی سفارش می نمودند.

*علم بهتر است یا ثروت

ایشان با بیان اینکه این امام همام با بیان 5 فضلیت مهم علم را ارجح بر مال دنیا می دانند تصريح کردند:  امام علی(ع) در بیان اولین فضيلت علم بر مال دنیا به کمیل فرموده اند که علم برتری دارد چون علم تو را نگه می دارد، در صورتیکه مال دنیا را تو باید نگه داری!

این استادخارج فقه  حوزه، ادامه دادند: علت دوم این است که مال دنیا هرچه قدر به دیگران بدهی کمتر می شود ولی اگر از علم بر دیگران بدهی نه تنها از آن کم نشده بلکه بر میزان آن افزوده می شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، فضيلت سوم را این گونه بیان کردند : عده ای به خاطر مال دنیا به سراغ انسان می آیند که در صورت از دست رفتن ثروت انسان فراموش می شود ولی عالم اگر از دنیا هم برود یادش در خاطره ها می ماند.

ایشان در بیان فضلیت چهارم علم در پیام امام علی(ع) به کمیل ابرازداشتند: فضلیت بعدی اینست که حکومت در دست علم است و نه مال دنیا، این علم است که در کشور داری کمک می کند ؛ امروز تمام مشکلات اقتصادی ما در کشور از این است که تدبیر قوی و علم کافی در عرصه اقتصاد نبود که امیدواریم این نقیصه در آینده جبران شود.

معظم له، در بیان آخرین فضلیت علم تاکید کردند: آنهایی که به ثروت اندوزی مشغول شده و چیزی در راه خدا ندادند مثل قارون ، هلاک شده و فراموش شدند اما علما یادشان همواره در دلها جاری است.

این مرجع تقلید، خاطرنشان ساختند: با نگاهی گذرا به آموزه های اسلام می بینیم که این مکتب طرفدار علم است و این از نشانه ای حقانیت آن است؛ لذا امروز همه ما باید سعی کنیم که از هر روز از اسلام مطلبی جدید را فرا بگیریم تا به انحرا ف کشیده نشویم ؛ امروز نسل جدید و جوان ما باید به مطالعه کتب دینی اهتمام ویژه داشته باشندو ضمن فرا گیری احکام الهی آن را در زندگی خود نیز به کار ببرند.

ایشان در ادامه سخنان خود از گرفتار شدن به نقطه مقابل علم یعنی خرافات هشدار دادند و بیان داشتند: خرافات یعنی اعمالی که نه دلیل عقلی دارند و نه دلیل نقلی؛اما در میان مردم عادت شده است، مثل نحس بودن عدد 13 که بعضاا متاسفانه گریبانگیر افراد تحصیل کرده هم می شود .

معظم له،  از ورود خرافات در امر ازدواج هم انتقاد کرده و اذعان داشتند: متاسفانه در این زمینه هم باید بگوییم که عده ای می گویند ما به نیت 313 صحابه امام زمان(عج) مهریه را 313 سکه در نظر گرفته ایم که باید به این افراد گفت، خوب چرا به نام حضرت مهدی و ائمه معصومين(ع) که بالاتر هم هستند تعداد14 سکه در نظر نگرفته اید؟متاسفانه امروز برخی گرفتار خرافات سنگین در مسایل ازدواج چون جهیزیه و مراسم ها شده اند.

ایشان، با تاکید براینکه مجالس پرهزینه عروسی و مهریه سنگین خرافات است تاکید کردند: اگر امروز ازدواج آسان گرفته شود جوانان هم از دامن مشکلات رها می شوند اما متاسفانه برخی تسلیم خرافه ای به نام آبرو شد ه اند،کدام آبرو!این آبرو که مراسم پرهزینه باشد خرافی است.

این استاد برجسته حوزه،تصریح کردند: امیدورایم مجالسی چون شب قدر باعث شود تابه همه ما تلنگری خورده و از اهل بیت(ع) الگو بگیریم ؛ وقتی ادعا می کنیم شیعه امام علی(ع) هستیم حداقل کمی شبیه این امام همام گام برداریم .

ایشان در هیمن زمینه به ماجرایی از امام علی(ع) که عده ای ایشان را تعقیب می کردند اشاره و ادامه داند : حضرت در این ماجرا از این افراد می پرسد که شما  که هستید و جواب می شنوند که ما از پیروان شما هستیم که در این لحظه حضرت می فرمایید نه شما از پیروان من نیستید چون آثار آن را در چهره شما نمی بینم.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، با ذکر این روایت و تعمیم آن به جامعه امروز گفتند: امروز جامعه ما شیعی ، مذهب رسمی تشیع و گردانندگان کشور همه شیعه هستند ولی  به معنای واقعی پیرو امام علی(ع) نیستیم ؛ اگر امام علی(ع) امروز بودند می گفتند من آثار شیعه را در بازار شما که ربا و کم فروشی و...دارد نمی بینم، ادارت شما که در آن زیرمیزی گرفته شده و یا کم کاری می شود شیعی نیست ، البته انسان های خوب هم هستند اما وجود کم این مسائل در حکومت شیعی هم بسیار بد است.

ایشان  با بیان اینکه در خانواده هایی که ماهواره  وجود دارد این نشانه شیعی بودن نیست، خاطرنشان ساختند: بیاید در این روز ها با امام علی (ع) پیمانی بسته و ثابت کنیم که تنها مدعی شیعه بودن نبوده و پیرو واقعی باشیم.

انتهای خبر18/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha