پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس فرهنگستان علوم اسلامی، حیات انسان را منوط به حضور او در محیط ولایی دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی میر باقری در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در مسجد مقدس جمکران، با اشاره به توفیق مردم در حضور در این مسجد شریف، اظهار داشت: این مسجد یکی از بهترین مکان‌های عالم است و حضور در این مسجد توفیق می‌خواهد؛ شب قدر شب توسل به امام زمان(عج) است زیرا قلوب مرده به دست امام زمان احیا میشود.

وی افزود: خدای متعال قلوب را زنده میکند و این نقش نیز در زمین به امام زمان(عج) واگذار شده است؛ ایشان قلوب را زنده میکنند؛ همان‌گونه که امام حسین(ع) به زهیرعنایت کردند و به حیات رسید؛ شب قدر حقیقی که همه حقایق نازل می‌شود شب قدر حقیقی عالم است.

رییس فرهنگستان علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: آن حیاتی که باید به انسان برسد و انسان زنده شود در قرآن معنا شده است که خدا و رسول شما را به چیزی دعوت می‌کنند که شما را زنده می‌کنند و تنها در محیط ولایی است که به حیات طیبه می‌رسیم؛ در روایات آمده است آنچه که ما را احیا می‌کند، دست امام(ع)است و قطعاً حیات طیبه به واسطه ولایت است.

حجت الاسلام والمسلمين میر باقری گفت: خداوند می‌گوید که ما شروع کردیم و شما را دعوت کردیم و حتی پیامبر(ع) نیز دعوتش از خودش نیست و از سوی خداست؛ ورود به وادی مغفرت و رحمت از سوی خداست و در این میان ما باید دعوت خدا و رسول را استجابت کنیم تا وارد حیات طیبه شویم.

وی عنوان کرد: ائمه اطهار علیهم السلام فرمودند که اگر می‌خواهید درجات ولایت و ایمان را دریابید ببینید که  چقدر این معارف را درک کرده‌اید؛ باید به این نکته نیز توجه کرد که درجات ایمان با معارف اهل بیت علیهم السلام حاصل می‌شود.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به اینکه سراسر قرآن مدح امام علی(عج) است بیان داشت: ولایت قطب قرآن است؛ امام علی(ع) اسامی خودشان را در قرآن نام بردهاند؛ قرآن اسامی مختلفی از امام علی(ع) نام برده است زیرا ادبیات قرآن با ادبیات دیگران متفاوت است، آیات مباهله و هل اتی تنها گوشه از این  است.

حجت الاسلام و المسلمين میر باقری ادامه داد: در روایت آمده است که خداوند ما اهل بیت(ع) را در خود درآمیخته و ولایت ما را همان ولایت خود قرار داده است؛ یکی از شئون امام علی(ع) علم ایشان است و پیامبر(ص)هم در این زمینه فرمودند که من شهر علم هستم و علی(ع) دروازه ورود به این شهر است؛ همه معارف قرآن در محضر امام علی(ع) است و در این بین باید به یاد داشت که علم یک گوشه از این علم است.

وی افزود: نهج‌البلاغه گوشه‌ای از بیانات امام علی(ع) و مربوط به سال‌های حکومت حضرت است؛ یعنی در 25 سال خانه نشینی ایشان بسیاری از این معارف ذکر نشده است؛ یکی دیگر از اوصاف حضرت، شجاعت حضرت بود که خداوند نیز به آن اشاره کرده است؛ شجاعت و عدالت امام علی(ع) صرفاً شجاعت و عدالت دنیوی نیست و قطعاً افق معنوی بالایی را مد نظر دارد.

استاد حوزه علمیه قم گفت: بدون شک اگر می‌خواهیم همسفر اهل بیت(ع) شویم باید همسان اهل بیت شویم؛ آن‌ها ما را به توحید و دوری از دنیا دعوت می‌کنند و از ما می‌خواهند که ما نیز همین نگاه را به دنیا داشته باشیم و کم‌ترین اهمیت را برای آن قائل بودند؛ حضرت از ما متوقع هستند که ما نیز همین نگاه را داشته باشیم که دنیا را این قدر کم در نظر بگیریم.

حجت الاسلام والمسلمين میر باقری در پایان خاطر نشان کرد: حقیقت شب قدر در زمان ظهور واقع می‌شود و همه پرده‌های معنوی کنار می‌رود و مردم حقیقت نزول برکات و انوار را حس خواهند کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha