به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد باقر حیدری کاشانی، شب گذشته در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران با بیان این که یکی از مهمترین توصیههای الهی و رحمانی در قرآن کریم همراهی با صادقان عالم است، ابراز داشت: سلمان فارسی از پیامبر(ص) پرسیدند، وصف «صادق» بودن برای همه امت اسلام است و یا برای عده خاصی بیان شده است، پیامبر(ص) فرمودند این دستور یک دستور عمومی برای تمام اهل ایمان و مؤمنان است.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) میفرمایند "صادقان در عالم تعداد محدودی هستند و مصادیق آن برادرم علی بن ابیطالب (ع) و اوصیاء معصوم او تا قیام قیامت هستند"؛ این فراخوان عمومی برای تمام مسلمانان است که با حضرت علی (ع) و امامان معصوم(ع) همراه شوند تا به سعادت دنیوی و اخروی رسیده و اوج کمال انسانی را تجربه کنند.
این محقق حوزوی افزود: باید بررسی کنیم که امام علی (ع) به چه دلیل به چنین جایگاه منحصر به فرد و ممتازی نزد خدا و رسول اکرم(ص) رسیده که ما هم از همان راه و پایبندی به آن ویژگیهای اخلاقی، مقرب درگاه الهی شویم.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی ادامه داد: زمانی رحمت الهی و نظر اهل بیت (ع) شامل حال ما میشود که از راه صدق و صداقت، ظرفیت و نورانیت لازم را در خود ایجاد کرده باشیم.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از امیرمومنان (ع) که میفرمایند "صدق و صداقت ستون اسلام و مسلمانی است"، گفت: اگر کسی ادعای مسلمانی دارد، ولی در رفتار، گفتار و نیاتش صدق و راستی ندارد، چنین کسی بداند که ستون ایمان و مسلمانیش سست است. ببینیم پایههای ایمانمان به چه میزان مستحکم است.
محقق و پژوهشگر حوزی با تاکید بر این که اصلاح و برکت تمام امورات مادی و معنوی ما وابسته به راستگویی است، بیان داشت: اگر کذب و دروغ در خانه و خانوادهها، در کسب و کار، در جامعه و معاشرتها وارد شود، هم مادیات و هم معنویات ما را تباه میکند.
حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی یادآور شد: انسان باید در باورها و نیات خود صادق باشد و مانند منافقین نباشد که رفتار و گفتارشان با اظهار مسلمانی است، ولی نیتشان این است که در جایی که شرایط فراهم است بر خلاف آرمانهای اسلامی عمل کنند.
وی، مرتبه دیگر صدق را صداقت در گفتار دانسته و ابراز داشت: صادقین کسانی هستند که سر سوزنی ناراستی، دروغ و کذب در گفتارشان دیده نمیشود.
سخنران مسجد مقدس جمکران با اشاره به فضایل شیخ صدوق، ابراز داشت: کنیه شیخ صدوق ابن بابویه قمی است، ولی فضیلت راستگویی در وجود او آنقدر اوج گرفته که نام شیخ صدوق یعنی بسیار راستگو را بر روی او گذاشتند، شخصیتی که به دعای امام عصر (عج) متولد شده و از علمای ارزشمند شیعه است.
وی در ادامه به ذکر واقعهای در زندگی شیخ صدوق پرداخت و گفت: در مقام صدق و راستی این بزرگوار نقل شده است که روزی ایشان با یکی از دوستان صمیمی و قدیمی خود در محلی حاضر بود؛ رفیق او مقداری علوفه در مقابل گوسفند گرسنهای گرفته بود و با این علوفه ها گوسفند را به دنبال خودش میکشید و فریب میداد، شیخ صدوق به وی گفت "الان لحظه جدایی منو توست، انسانی که به یک حیوان دروغ بگوید، شایسته دوستی نیست".
حجت الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی در پایان با اشاره به روایتی از امام سجاد (ع) ابراز داشت: ایشان میفرمایند با پنج دسته از افراد رابطه خود را قطع کن که یکی از این پنج گروه کذابین هستند.